Saņemts apstiprinājums jātnieka Snikus startam paralimpiskajās spēlēs Londonā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 12. jūlijā, no FEI (Starptautiskā Jātnieku federācija) saņemts apstiprinājums jātnieka Riharda Snikus startam paralimpiskajās spēlēs Londonā. Tas ir pirmais gadījums Latvijas sporta vēsturē, kad mūsu sportists izcīnījis tiesības startēt paralimpisko spēļu iejādes sacensībās! 2012. gada paralimpiskās spēles Londonā risināsies no 29. augusta līdz 9. septembrim.

«Ja godīgi, tad pārsteigums ir ļoti, ļoti liels, jo es pavisam vairs necerēju, ka kaut kas tāds varētu notikt. Tiešām liels pārsteigums gan man, gan trenerei, gan manai ģimenei. Protams, paldies jāsaka Latvijas Jātnieku federācijai, kas man deva iespēju braukt uz starptautiskajām sacensībām, kas deva kvalifikācijas punktus, paldies arī citiem cilvēkiem, kas mani atbalsta!» saka Londonas paralimpisko spēļu dalībnieks Rihards Snikus.

Riharda Snikus trenere Olga Šellere atklāj, ka tagad Rihardam steidzami jāmeklē zirgs. «Mēs visi esam ļoti priecīgi un arī pārsteigti, jo bijām jau samierinājušies, ka, lai gan kvalifikācija tika izpildīta, valstu un individuālo sportistu ierobežoto kvotu dēļ Rihards tomēr netiks iekļauts paralimpisko spēļu dalībnieku sastāvā. Tagad galvenais jautājums ir par to, lai mēs varētu atrast iespējami labāku zirgu, ar ko Rihardam startēt Londonā. Titurga, ar kuru Rihards trenējas ikdienā un startējis vairākās starptautiskās sacensībās, šobrīd ir grūsna un nevar startēt tik augsta ranga turnīrā,» stāsta trenere Šellere.

«Par lielu jāšanas sporta panākumu uzskatījām jau to, ka Rihards izpildīja paralimpisko spēļu kvalifikāciju, startējot vairākos turnīros Eiropas valstīs. Sportista sagatavošanā, kā arī finansējuma nodrošināšanā ieguldīts liels darbs, tāpēc Latvijas jātnieka līdzdalība paralimpiskajās spēlēs visiem šajā procesā iesaistītajiem cilvēkiem būs milzīgs gandarījums. Tas ir arī vēsturisks notikums, jo Latvijas jātnieks pirmoreiz izcīnījis tiesības startēt paralimpisko spēļu jāšanas turnīrā. Vēlam Rihardam veiksmi šajā nozīmīgajā startā!» saka Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus.

«Šobrīd izjūtas ir neaprakstāmas – gan milzīgs prieks, gan milzīgs satraukums un bažas. Sākot no tā, kā pareizi aizpildīt akreditācijas dokumentus, līdz sportista un zirga brauciena sagatavošanai uz Angliju. Ir milzīgs gandarījums par paveikto, par to, ka nav bijis veltīgs ieguldītais darbs, kā arī pateicības sajūta visiem, kas šo panākumu veicināja,» saka LJF paralimpiskās sekcijas vadītāja Darja Tihomirova.

Pēdējos gados Latvijas Jātnieku federācija lielu uzmanību veltījusi Paralimpiskās sekcijas attīstībai un sportistu izaugsmei. Riharda Snikus starts paralimpiskajās spēlēs ir liels un nozīmīgs šā darba rezultāts. LJF un Paralimpiskās sekcijas vadība pateicas visiem atbalstītājiem un sponsoriem, kas palīdzējuši šā panākuma kaldināšanā un turpina sadarbību joprojām!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu