Neretnieks ar Conte Bellini 4.vietā PK ieskaites maršrutā Sanktpēterburgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Continue - equestrian.ru

Latvijas jātnieks Kristaps Neretnieks ar Vestfāles šķirnes ērzeli Conte Bellini nedēļas nogalē, startējot Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas posmā Krievijā, Sanktpēterburgā, izcīnījis 4.vietu PK ieskaites maršrutā ar šķēršļu augstumu līdz 160 cm. Sacensībās CSI3*-W «Sanktpēterburgas gubernatora kauss» Neretnieks ieguva vairākas godalgotas vietas.

«Grand Prix maršrutā nogāzām pašu mazāko šķērsli – mazu stāvo, nesanāca uziet, pēc tam jau nedaudz riskēju un gāju uz laiku, pārējo maršrutu izdevās izlekt tīri un ātri, laika ziņā biju ātrākais no tiem, kas izleca ar vienu gāztu, tāpēc arī 4.vieta (4 s.p./73.15 sek),» par sacensību galveno maršrutu saka Kristaps Neretnieks.

«Vislielākais prieks šajās sacensībās man ir par Continue, viņš visas trīs sacensību dienas leca lieliski, kaut arī viņam ir tikai astoņi gadi un vismazākā sacensību pieredze – visas trīs dienas ar Continue visos maršrutos izcīnījām ceturtās vietas. Sestdien dienas galvenajā maršrutā bija interesanta situācija apbalvošanā, jo no ceturtās līdz sestajai vietai – visas godalgas Latvijai,» saka Neretnieks.

Sestdienas galvenajā maršrutā, kas bija arī «FEI Rolex Ranking» jeb pasaules konkūristu reitinga ieskaites maršruts, Kristaps Neretnieks izcīnīja ceturto vietu ar Continue (0 s.p./72.42 sek), piekto vietu Andis Vārna ar Marmoru (0 s.p./74.31 sek) un sesto vietu Kristaps Neretnieks ar Conte Bellini (0 s.p./75.39 sek).

Sestdien vēl viena godalgota vieta Andim Vārnam ar Chiara 243, startējot vidējā apļa maršrutā ar šķēršļu augstumu 135 cm, Latvijas duets maršrutu veica bez soda punktiem (0 s.p./62.82 sek) un ierindojās septītajā vietā.

«Sacensības vērtēju veiksmīgi, gan rezultātu ziņā, gan kopumā. Zirgi ļoti labi leca, labi notiek trenniņu process, palīdz Andis Vārna ar padomu, mazliet patrenē un paskatās sacensībās, tas arī dod savu rezultātu. Kopumā maršruti nebija viegli, bet nebija arī nekas nepārvarams, vienīgi pamats bija pārāk mīksts, tāpēc daudzi atteicās lekt Grand Prix,» stāsta Neretnieks.

Nākamais Pasaules kausa posms, kurā startēs Latvijas sportisti, notiks jau nākamajā nedēļas nogalē no 13. līdz 15. jūlijam Lietuvā, Žagarē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu