Kleistos notiks Pasaules kausa posms šķēršļu pārvarēšanā (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 28. jūnija līdz 1. jūlijam Rīgā, sporta centrā Kleisti risināsies Pasaules kausa izcīņas Centrāleiropas zonas posma sacensības jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā KAP Jumping Horse Show – CSI03*-W/CSIYH1* Rīga-2012. Paredzams, ka Rīgas posma sacīkstēs šogad startēs aptuveni 80 sportistu ar 180 zirgiem. Savu līdzdalību apstiprinājušas jau komandas no Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Polijas, Baltkrievijas, Īrijas, Norvēģijas, Somijas, Itālijas, Zviedrijas, Latvijas u. c, informē Latvijas Jātnieku federācija.

Pasaules kausa posms Rīgā pirmoreiz notika 1992. gadā, un šogad sacīkstes svin savu 20. pastāvēšanas jubileju. Trīs pēdējos gadus pēc kārtas, no 2009. līdz 2011. gadam sacensībām FEI (Starptautiskā Jātnieku federācija) piešķīra augsto divu zvaigžņu statusu. Bet šogad Latvijas Jātnieku federācija sadarbībā ar atbalstītājiem sasniegusi vēl augstāku līmeni, un Latvijā pirmoreiz notiks trīs zvaigžņu statusa sacensības. Tas nozīmē gan plašāku dalībvalstu pārstāvniecību, plašāku sacensību programmu, sarežģītāku maršrutu iekļaušanu, kā arī krietni lielāku balvu fondu, kas šogad kopā būs 130 000 eiro.

Atsevišķi maršruti dos ieskaites punktus pasaules jātnieku prestižākajā reitingā – Rolex Rankings, kā arī kvalifikācijai 2013. gada Eiropas čempionātam un, protams, Pasaules kausa kopvērtējumā. Pirmoreiz Rīgā notiks arī Nāciju kausa izcīņas sacensības, kurās startēs komandas.

Kopā četrās dienās notiks sacensības 12 maršrutos, no kuriem galvenais būs Grand Prix Rīga ar 160 cm augstiem šķēršļiem, kas risināsies svētdien. Tikai trīs reizes sacensību galvenajā Pasaules kausa kvalifikācijas Grand Prix maršrutā Rīgā uzvarējuši Latvijas sportisti: 1993. gadā – Vitālijs Mutulis ar Balzamīnu, 2001. gadā – Guntars Siliņš ar Radiantu un 2009. gadā – Andis Vārna ar Grand Libero. Pagājušajā gadā galveno balvu ieguva Vladimirs Beļeckis ar zirgu Rocketman 2 no Krievijas.

Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus: «Pasaules kausa Rīgas posma sacensības šogad svin 20 gadu jubileju. Esam gandarīti, ka sadarbībā ar sponsoriem esam spējuši sasniegt vēl augstāku sacensību līmeni, sarīkojot turnīru trīs zvaigžņu statusā. Sacensību sagatavošanas posmā profesionāli strādājuši turnīra organizatori, federācijas aktīvs, sporta centra Kleisti un sporta klubu treneri, tiesneši, maršrutu sastādītāju komanda, stjuarti un citi darbinieki. Ieguldīts milzīgs darbs gan mūsu sporta veida attīstībā kopumā, gan šo sacensību tradīcijas saglabāšanā. Tāpēc ceru, ka sacensības tiks aizvadītas godam, un tās atzinīgi varēs vērtēt gan Starptautiskā Jātnieku federācija, gan dalībnieki un līdzjutēji!»

Plaša programma skatītājiem

Maršrutu starplaikos notiks jāšanas paraugdemonstrējumi iejādē, figurālajā jāšanā, poniju jāšanā, pajūgu braukšanā u. c. Būs atrakcijas visai ģimenei un iespēja vizināties ar zirgiem un ponijiem. Darbosies kafejnīcas, kā arī zirglietu un suvenīru tirdziņi.

Sacensību sākums katru dienu pulksten 11.00, 14.00 un 17.00 (starplaikos paraugdemonstrējumi). Nāciju kausa turnīra sākums 29. jūnijā plkst. 17, Pasaules kausa posma turnīra sākums 1. jūlijā plkst. 17.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu