Andis Vārna ar Marmoru uzvar Maskavā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no Latvijas vadošajiem konkūra jātniekiem Andis Vārna ar Latvijas šķirnes zirgu Marmoru ceturtdien izcīnīja uzvaru starptautiskās trīs zvaigžņu sacensībās «Vivat, Rossija» (CSI3*) pirmajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm divās fāzēs. Šis bija arī Pasaules konkūristu reitinga «FEI Rolex Ranking» ieskaites maršruts.

«Protams, esmu apmierināts ar uzvaru, tomēr šī ir tikai pirmā sacensību diena, vēl priekšā trīs. Maršrutu augstumi kļūs tikai lielāki, un šeit uzvarēt grib visi,» par pirmās dienas rezultātiem saka sportists. Anda Vārna un Marmors maršrutu veica bez soda punktiem 33.06 sekundēs.

Dainis Ozols ar ķēvi Lagūnu maršruta abas fāzes veica bez soda punktiem un ieguva 12.vietu (0/36.27 sek), Aleksandrs Šakūrovs ar zirgu Gīru gāza divus šķēršļus otrajā fāzē un ierindojās 39.vietā (8/39.20 sek.), bet ar otru zirgu Ladiesman abiem nepaveicās pirmajā fāzē – viens gāzts šķērslis (4/49.54 sek.). Kristapam Neretniekam ar Ishor II šoreiz trīs gāzti šķēršļi pirmajā fāzē (12/50.43 sek.). Kopā maršrutā startēja 54 dalībnieki.

Sacensības «Vivat, Rossija!» ir viens no prestižākajiem jāšanas sporta turnīriem, kas Krievijā tiek rīkots vasaras sezonā, tajās startē vadošie sportisti no septiņām valstīm Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Baltkrievijas, Moldovas un Azerbaidžānas – kopā 176 sportiskie pāri. Latviju tajās pārstāv Andis Vārna, Dainis Ozols, Aleksandrs Šakūrovs un Kristaps Neretnieks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu