LBS pārstāvji atbalstījuši aicinājumu pārvēlēt FIBA «Europe» vadību

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Slovēnijas galvaspilsētā Ļubļanā notikušās FIBA «Europe» ģenerālās asamblejas laikā 28 valstu – arī Latvijas – pārstāvji iesnieguši pieprasījumu rīkot organizācijas vadības ārkārtas vēlēšanas. FIBA «Europe» apvieno 51 valsts nacionālās basketbola federācijas, tomēr pat absolūtais vairākums negarantē pārmaiņu norisi, TVNET informē Latvijas Basketbola savienības (LBS) Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļa.

Latviju Ļubļanā pārstāvēja Basketbola savienības prezidents Valdis Voins un ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

«Aicinājums parādīja, ka vismaz 28 valstis vēlas pārmaiņas FIBA «Europe» darbā, taču tas nenozīmē, ka visām mērķi ir vienādi,» situāciju komentē E.Šneps. «Mūsuprāt, ir svarīgi panākt izmaiņas Statūtos, lai mūsu organizācijā mainītos ne tikai valdes sastāvs, bet arī darbības principi – vairāk būtu pārstāvētas basketbola valstis, tiktu optimizēta sacensību sistēma utt. Aicinājuma iesniegšana ir nopietns signāls FIBA «Europe» vadībai, taču konkrētā tālākā rīcība nav skaidra, jo ārkārtas vēlēšanu procedūra statūtos nav iezīmēta. Abas puses tagad iesaistīs juristus, kuri meklēs risinājumu.»

Aicinājumu parakstījušas visu trīs Baltijas valstu pārstāvji, gandrīz visu Austrumeiropas valstu basketbola federāciju pārstāvji (izņemot Horvātiju), kā arī virkne mazo valstu delegātu.

Oficiālajā preses ziņojumā aicinājuma iesniegšanas fakts netiek pieminēts, toties uzvērts gan FIBA «Europe» prezidenta Olafura Rafnsona, gan sarīkojuma viesa FIBA prezidenta Ivana Mainīni izteiktie novēlējumi saglabāt starptautiskās basketbola saimes vienotību.

FIBA «Europe» valde ar balsu vairākumu akceptējusi izpildkomitejas nesen pieņemto lēmumu no amata atbrīvot FIBA «Europe» ģenerālsekretāru Naru Zanolinu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu