Andim Vārnam 4.vieta PK ieskaites maršrutā Baltkrievijā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 27.maijā, Baltkrievijā, Minskā noslēdzās Centrāleiropas zonas Pasaules kausa izcīņas posms jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā (CSIO2*-W), kurā Latviju pārstāvēja pieci sportisti – Dainis Ozols, Andis Vārna, Kristaps Neretnieks, Guntars Siliņš un Aleksandrs Šakūrovs. Galvenajā sacensību maršrutā ar šķēršļu augstumu 160 cm Latvijas komandā labākais rezultāts Andim Vārnam ar Marmoru.

Maršrutā ar šķēršļu augstumu 160 cm no Latvijas sportistiem vislabāk veicās Andim Vārnam ar zirgu Marmors, abi pieļāva vienu kļūdu pamatmaršrutā un neiekļuva pārlekšanā, bet distancē bija ātri un tas ļāva ierindoties 4.vietā (4/75.13 sek). Uzvaru maršrutā izcīnīja Polijas sportiste Anna Gromzina ar ķēvi Pimlico (0/40.86 sek).

Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica tikai trīs sportiskie pāri. Sacensību «KAP Jumping Horse Show» Grand Prix maršuts bija gan Pasaules kausa, gan Pasaules konkūristu reitinga «FEI Rolex Ranking» ieskaites maršruts, gan kvalifikācija 2013.gada Eiropas čempionātam.

Dainis Ozols ar Lagūnu Grand Prix maršrutā ierindojās 14.vietā (16/79.04 sek), Aleksandrs Šakūrovs ar Ladiesman 15.vietā (16/80.71 sek), bet Guntars Siliņš ar Lord Picasso 18.vietā (20/84.77 sek). Kristaps Neretnieks šajā maršrutā nestartēja.

Andis Vārna svētdien izcīnīja arī uzvaru jaunzirgu finālā, startējot ar sešgadīgo ķēvi Leridu, klasiskajā maršrutā ar šķēršļu augstumu 125 cm Latvijas duets vienīgie maršrutu veica bez soda punktiem (0/77.92 sek).

Sestdien 2.vietu ātruma maršrutā (Tabula C) ar šķēršļu augstumu 145 cm Latvijai izcīnīja Kristaps Neretnieks ar zirgu Ishor II (74.26 sek) un 6.vietu Dainis Ozols ar Alibi (81.09 sek). Tās pašas dienas klasiskajā Pasaules konkūristu reitinga «FEI Rolex Ranking» ieskaites maršrutā ar šķēršļu augstumu 145 cm 3.vietu izcīnīja Andis Vārna ar Marmoru (4/75.17 sek), bet 7.vietu Dainis Ozols ar Lagūnu (4/80.80 sek).

Sacensību pirmajā dienā un pirmajā maršrutā jau 24.maijā uzvaru Latvijas komandā svinēja Dainis Ozols ar ķēvi Alibi (0/70.05 sek) – abi pārliecinoši uzvarēja ātruma maršrutā ar šķēršļu augstumu 130 cm, apsteidzot otrās vietas ieguvēju Baltkrievijas sportisti Jeļenu Kaļenkoviču vairāk par divām sekundēm (0/72.36 sek).

Kopumā sacensībās bija pārstāvētas sešas valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Krievija, Baltkrievija, Polija, un tajās startēja visu valstu spēcīgākie sportisti.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu