Klāt pasaules čempionāts orientēšanās sportā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 8. līdz 15. augustam Trondheimā (Norvēģija) risināsies gada lielākais un ievērojamākais notikums orientēšanās sportā – ''WOC 2010'' jeb pasaules čempionāts. Šodien uz to devusies Latvijas izlase septiņu sportistu sastāvā.

WOC Latviju pārstāvēs Aija Skrastiņa, Kristīne Kokina, Laura Vīķe, Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks, Kalvis Mihailovs un Artūrs Pauliņš.

Vairāk nekā nedēļas garumā spēcīgākie pasaules orientieristi no 42 valstīm sacentīsies dažādās orientēšanās distancēs. Sestdien sportisti aizvadīs dažādus treniņus, lai iepazītos ar sacensību apvidu, bet jau svētdien norisināsies pasaules čempionāta pirmās sacensības – sprinta kvalifikācijas un fināla skrējieni.

9. augustā notiks vidējās distances kvalifikācijas sacensības, kurā plānotie distanču garumi ir aptuveni 3,5 km vīriešiem un 3,1 km sievietēm.

Savukārt nākamajā dienā - 10.augustā sportisti sacentīsies garās distances kvalifikācijas skrējienos, kurā plānotie distances garumi ir attiecīgi 8,6 un 5,7 km.

Trešdien sportistus gaida atpūta, kā arī treniņdistances garās un vidējās distances fināliem un stafetei. Ceturtdienas, 12.augusta pēcpusdiena pasaules čempionātā sākies ar spraigu un aizraujošu garās distances finālu, kas sportistiem solās būt diezgan smags.

Par to liecina arī plānotie distanču garumi - vīriem 15,1 km, bet sievietēm – 9,9 km. Kā vēsta sacensību organizatori, šajās distancēs gaidāmais uzvarētāju laiks varētu būt attiecīgi 94 un 74 minūtes.

Piektdiena sportistiem būs salīdzinoši brīva, bet jau sestdien sāksies vidējās distances finālskrējieni. Sacensības noslēgsies svētdien, 15.augustā, pasaules ātrākajiem orientieristiem sacenšoties stafetēs.

Pasaules čempionāts orientēšanās sportā Norvēģijā jau ir norisinājies divas reizes – 1978. gadā Kongsbergā un 1997. gadā Grimstadē.

''Apvidus tiešām solās būt ļoti grūts gan fiziski, gan arī tehniski. Protams, tiem, kas tajā trenējušies jau iepriekš, būs lielas priekšrocības. Tomēr mēs uz Norvēģiju dodamies ar ļoti pozitīvām emocijām un personīgi es pats ceru uz mūsējo panākumiem un augstām vietām,'' skaidro treneris Edgars Bernāns, kas devies līdzi Latvijas izlasei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu