Šleks uzvar "Tour de France" astotajā posmā; Ārmstrongs zaudē izredzes (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" astotajā posmā svētdien uzvarēja pazīstamais Luksemburgas riteņbraucējs Endijs Šleks no "Saxo Bank" vienības, tikmēr septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" piedzīvoja pat divus kritienus un uzvarētājam zaudēja gandrīz 12 minūtes.

Šleks uzvarēja 189 kilometrus garajā posmā un izšķirošo izrāvienu veica pēdējā kāpumā pirms finiša. Viņš distanci veica četrās stundās, 54 minūtēs un 11 sekundēs. Ar tādu pašu laiku posmu noslēdza arī spānis Samuels Sančess no "Euskaltel-Euskadi" vienības.

Savukārt par desmit sekundēm atpalika Nīderlandes sportists Roberts Gesinks no "Rabobank" komandas. Ar tādu pašu laiku finišu sasniedza arī pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības, ierindojoties piektajā vietā.

Kopvērtējumā līderpozīciju pārņēma austrālietis Keidels Evanss no "BMC Racing" komandas, kas par 20 sekundēm apsteidz Šleku, bet minūti un vienu sekundi līderim zaudē Kontadors.

Ārmstrongs no Evansa atpaliek jau par 13 minūtēm un 26 sekundēm, ieņemot 39.vietu.

"Manas sacensības ir beigušās. Es gan turpināšu braukt un gūt kaut kādu prieku no tā visa. Taču, es nesūdzos," pavēstīja amerikānis.

Pirmdien sportistiem paredzēta brīvdiena.

Jau ziņots, ka šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu