Šavanels atgriežas "Tour de France" kopvērtējuma līderpozīcijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" septītajā posmā sestdien uzvaru izcīnīja viens no spēcīgākajiem Francijas riteņbraucējiem Silvēns Šavanels no "Quick Step" komandas, līdz ar to atgriežoties arī kopvērtējuma līderpozīcijā.

Šavanels, kurš kopvērtējuma vadībā pirmo reizi izvirzījās pēc uzvaras otrajā posmā, sestdien 165,5 kilometrus garo distanci veica četrās stundās, 22 minūtēs un 52 sekundēs, finišā par 57 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju spāni Rafaelu Valjsu no "Footon-Servetto" vienības.

Savukārt trešajā vietā finišēja cits spānis Huans Garate no "Rabobank" komandas, kurš Šavanelam zaudēja minūti un 27 sekundes.

Tikmēr pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības finišēja 13.vietā, bet septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" finišēja 16.vietā. Abi viņi Šavanelam zaudēja minūti un 47 sekundes.

Nesekmīgi septīto posmu aizvadīja līdzšinējais kopvērtējuma līderis šveicietis Fabians Kanselara no "Saxo Bank" komandas, kurš ierindojās tikai 84.vietā, turklāt uzvarētājam zaudēja 14 minūtes un 12 sekundes un kopvērtējumā atkrita uz 58.pozīciju.

Kopvērtējumā līderpozīcijā pēc piecu dienu pārtraukuma atgriezās Šavanels, kurš tuvāko sekotāju austrālieti Keidelu Evansu no "BMC Racing" komandas apsteidz par minūti un 25 sekundēm. Savukārt trešais šobrīd ir "Garmin - Transitions" vienības kanādiešu braucējs Raiders Hesdžedāls, kurš līderim zaudē minūti un 32 sekundes.

Svētdien sportisti veiks 189 kilometrus garu astotā posma distanci. Šajā posmā būs divi ceturtās kategorijas kāpumi, kā arī pa vienam trešās un pirmās kategorijas kāpumiem.

Jau ziņots, ka šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu