Vācu medijs: Lēvam tiks piedāvāts jauns līgums

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas Futbola federācija (DFB) piedāvās jaunu līgumu pašreizējām izlases galvenajam trenerim Joahimam Lēvam, piektdien ziņo vācu medijs ''Bild''.

50 gadus vecajam vācu speciālistam, kura vadībā Vācijas izlase aizkļuva līdz 2008.gada Eiropas čempionāta finālam, bet trešdien pusfinālā nespēja iekļūt Pasaules kausa izcīņas finālmačā, pēc turnīra beigsies līgums.

Par spīti runām, ka puses nevar vienoties par līguma nosacījumiem, jo Lēvs nepiekrīt finansiālajiem noteikumiem un viņš vēlas lielāku kontroli pār U-21 izlasi, ''Bild'' ziņo, ka (DFB) prezidents apstiprinās jauno līgumu 30.jūlijā, kad notiks izpildkomitejas sēde.

Jaunais līgums paredz, ka Lēvs, kurš 55 izlases spēlēs ir izcīnījis 38 uzvaras, vadīs izlasi līdz 2012.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Lēvs plāno vēl pārrunāt līguma nosacījumus ar izlases ģenerālmenedžeri Oliveru Bīrhofu pēc sestdien paredzētās Pasaules kausa izcīņas spēles par trešo vietu.

Kā vēsta ''Bild'', neapmierināts ar Lēvam piedāvāto līgumu varētu būt DFB tehniskais direktors Matiass Sammers, kurš tika minēts kā potenciālais Lēva aizstājējs izlases galvenā trenera amatā.

Sammera vadībā Vācijas U-21 izlase ar pašreizējiem pieaugušo izlases spēlētājiem - Manuelu Noieru, Sami Kediru un Mesutu Ezilu -sastāvā uzvarēja pagājušajā gada Eiropas čempionātā

Lēvam līgums ar DFB oficiāli beidzās jau pagājušajā nedēļā, un tas paredzēja, ka treneris saņem trīs miljonus eiro (2,1 miljonu latu) gadā. Salīdzinoši, Anglijas futbola izlases treneris Fabio Kapello tiek atalgots ar septiņiem miljoniem eiro gadā.

Pasaules kausa izcīņas spēle par trešo vietu starp Vācijas un Urugvajas valstsvienībām norisināsies sestdien plkst.21.30 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu