Šavanels kļūst par "Tour de France" kopvērtējuma līderi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" otrajā posmā pirmdien uzvaru izcīnīja viens no spēcīgākajiem Francijas riteņbraucējiem Silvēns Šavanels no "Quick Step" komandas, kļūstot arī par kopvērtējuma līderi.

Šavanels 201 kilometru garo distanci veica četrās stundās, 40 minūtēs un 48 sekundēs, finišā par trīs minūtēm un 56 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju, savu tautieti Maksimu Buē, kurš pārstāv "AG2R La Mondiale" vienību.

Grupā, kas uzvarētājam zaudēja trīs minūtes un 56 sekundes, pavisam bija 122 riteņbraucēji, tostarp arī septiņkārtējais "Tour de France" uzvarētājs amerikānis Lenss Ārmstrongs no "RadioShack" komandas, kurš finišēja 54.pozīcijā, kā arī pērnā gada uzvarētājs spānis Alverto Kontadors no "Astana" vienības, kurš ieņēma 81.vietu.

Kopvērtējumā jaunais līderis Šavanels tuvāko sekotāju šveicieti Fabianu Kanselaru no "Saxo Bank" vienības apsteidz par divām minūtēm un 57 sekundēm, bet trešajā vietā atrodas vācietis Tonijs Martins no "HTC-Columbia" komandas, kas līderim zaudē trīs minūtes un septiņas sekundes.

Tikmēr Ārmstrongs kopvērtējumā atrodas piektajā vietā, līderim zaudējot trīs minūtes un 19 sekundes, bet Kontadors no Šavanela atpaliek trīs minūtes un 24 sekundes, ieņemot septīto vietu.

Otrdien sportisti veiks 207 kilometrus garu trešā posma distanci.

Šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies līdz 25.jūlijam un, kā ierasts, noslēgsies Parīzē.

Jau ziņots, ka "Tour de France" šogad nepiedalās neviens Latvijas riteņbraucējs, jo Gatis Smukulis un Aleksejs Saramotins netika iekļauti savu pārstāvēto komandu sastāvos dalībai prestižajā velobraucienā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu