Spānijas futbolisti gūst pirmo uzvaru Pasaules kausā (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmo uzvaru FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā pirmdien guva viena no turnīra galvenajām favorītēm Spānijas futbola valstsvienība, kas ar rezultātu 2:0 (1:0) H apakšgrupas otrās kārtas mačā pieveica Hondurasas izlasi. Abus vārtu guva uzbrucējs Davids Vilja.

Abus vārtus Spānijas izlases labā guva Spānijas čempionvienības "Barcelona" uzbrucējs Davids Vilja, kurš mača 62.minūtē garām vārtiem aizsita 11 metru soda sitienu.

Spānijas izlase jau ar mača pirmajām minūtēm aktīvi uzbruka un īsti nedomāja spēlēt no aizsardzības. Mača 17.minūtē spāņu milzīgais spiediens uz pretinieku vārtiem tika pārvērsts rezultātā, kad Vilja meistarīgi apspēlēja trīs pretiniekus un jau kritienā raidīja bumbu vārtu augšējā stūrī.

Pirmā puslaika beigu daļā spēles gaita bija kļuvusi nedaudz mierīgāka, taču spāņu pārsvars bija acīmredzams, bet mača 33.minūtē lielisku iespēju neizmantoja Fernando Torress, kura sitiens ar galvu lidoja nedaudz garām vārtiem.

Līdz puslaika beigām Spānija izveidoja vēl vairākus bīstamus uzbrukumus, tomēr rezultāts nemainījās.

Otrajā puslaikā Spānija turpināja pilnībā kontrolēt mača gaitu un jau pēc nospēlētām sešām minūtēm Vilja ar spēcīgu un precīzu sitienu no soda laukuma robežas dubultoja Spānijas izlases pārsvaru.

Desmit minūtes vēlāk Hondurasas aizsargs Emilio Izagirre savā soda laukumā pārkāpa noteikumus pret Hesusu Navasu, taču Vilja nespēja izmantot iespēju no 11 metru soda sitienu atzīmes, bumbu sitot pāris centimetrus gar vārtu stabu.

Mača turpinājumā spāņiem bija vēl vairākas iespējas gūt vārtus, bet vienā no uzbrukumiem Hondurasas spēlētājs bumbu izsita jau no tukšiem vārtiem.

Tikmēr Vilja ļoti aktīvi centās gūt arī savus trešos vārtus šajā mačā, taču veiksme šoreiz nebija viņa sabiedrotā. Spēles pēdējās piecās minūtēs Hondurasas futbolisti centās gūt vismaz goda vārtus, taču tas viņiem neizdevās.

Kā ziņots, vēl vienā H grupas otrās kārtas spēlē pirmdien Čīles izlase ar 1:0 (0:0) pieveica Šveices valstsvienību.

Jau ziņots, ka pirmajā kārtā Šveice negaidīti ar 1:0 pieveica Spāniju, bet Čīle ar tādu pašu rezultātu pārspēja Hondurasu.

Līdz ar to šajā grupā Čīlei ir seši punkti, Spānijas un Šveices komandas izcīnījušas pa trim punktiem, bet Hondurasai punktu nav, un tā jau ir zaudējusi cerības iekļūt turnīra astotdaļfinālā.

Šajā grupā pēdējās kārtas mači notiks 25.jūnijā, kad Čīle spēkosies ar Spāniju, bet Šveice ar Hondurasu.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss (Alvaro Alveroa, 76.min.), Karless Pujols, Herards Pikē, Hoans Kapdevila, Hesuss Navass, Ksavi Ernandess (Fransesks Favregass, 65.min.), Serhio Buskets, Ksavi Alonso, Fernando Torress (Huans Manuels Mata, 70.min.), Davids Vilja.

Hondurasas izlases sastāvs: Noels Valjadaress, Serhio Mendosa, Osmans Čavess, Majnors Figueroa, Emilio Izagirre, Danilo Tursioss (Ramons Nuness, 63.min.), Vilsons Palasioss, Amado Guevara, Rodžers Espniosa (Džordžijs Velkoms, 46.min.), Valters Martiness, Davids Svaso (Džerijs Palasioss, 84.min.).

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu