Šveice pārsteidzoši pārspēj Spānijas valstsvienību (39)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

FIFA Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīrā pārsteigumu trešdien sarūpēja Šveices futbolisti, kas H apakšgrupas pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 1:0 (0:0) pārspēja vienu no turnīra galvenajām favorītēm Spānijas valstsvienību.

Spānijas izlasei visu pirmo puslaiku bija milzīgs pārsvars un pārliecinoša bumbas kontrole, tomēr pārspēt Šveices vārtsargu Djego Benaglio spāņiem neizdevās.

Šveice ļoti disciplinēti spēlēja aizsardzībā, līdz ar to neļaujot Spānijai veidot ļoti bīstamus uzbrukumus. Lai arī kā centās spāņi, pirmajā puslaikā viņu uzbrukumiem nebija lemts noslēgties ar gūtajiem vārtiem.

Arī otrajā puslaikā Spānija turpināja kontrolēt spēles gaitu un vienu brīdi pat pārāk aizrāvās ar uzbrukumiem, kas spāņiem dārgi maksāja.

Mača 52.minūtē Šveices izlase izveidoja labu pretuzbrukumu un pēc vairākiem sitieniem pa Spānijas vārtiem bumba pēc Fernandesa sitiena tomēr ielidoja vārtos.

Spēles 62.minūtē laukumā devās Spānijas izlases uzbrukuma līderis Fernando Torress, taču arī viņa iesaistīšanās nepalīdzēja.

Mača pēdējās 15 minūtes Spānijas futbolisti pārsvarā uzturējās šveiciešu soda laukuma tuvumā un izveidoja ļoti daudz bīstamus uzbrukumus, taču Šveice kopējiem spēkiem sekmīgi spēlēja aizsardzībā un nosargāja minimālo pārsvaru, sagādājot pirmo lielo sensāciju šajā Pasaules kausa izcīņas turnīrā.

Šveice - Spānija 1:0 (0:0)

Vārtu guvēji: Gelsons Fernandess 52'

Kā ziņots, pirmajā H apakšgrupas pirmās kārtas mačā trešdien Čīles izlase ar 1:0 (1:0) pieveica Hondurasu.

Nākamajos šīs grupas mačos 21. jūnijā Šveice tiksies ar Čīli, bet Spānijas izlase spēkosies ar Hondurasu.

Spānijas izlases sastāvs: Ikers Kasiljass, Serhio Ramoss, Herards Pikē, Karless Pujols, Hoans Kapdevila, Serhio Buskets (Fernando Torress, 62.min.), Davids Silva (Hesuss Navass, 62.min.), Ksavi Alonso, Ksavi Ernandess, Andress Injesta (Pedro Rodrigess, 77.min.), Davids Vilja.

Šveices izlases sastāvs: Djego Benaglio, Stefans Lihtšteiners, Filips Sendeross (Stīvs fon Bergens, 36.min.), Stefans Grihtings, Reto Cīglers, Trankvilo Barneta (Mario Egimans, 90.min.), Gohans Inlers, Benjamins Hugels, Gelsons Fernandess, Bleiss Nkufo, Erens Derdijoks (Hakans Jakins, 79.min.).

Komentāri (39)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu