Rastorgujevam 45. vieta PK iedzīšanā; Furkads iegūst Lielo kristāla globusu (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 45. vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā, devītā, posma iedzīšanas sacensībās.

Tikmēr uzvaru Pasaules kausa kopvērtējumā sev nodrošināja francūzis Martēns Furkads, savā īpašumā iegūstot Lielo kristāla globusu.

Iedzīšanas sacensībās Rastorgujevs, kurš startēja no 30. pozīcijas, četrās šaušanās pieļāva četras kļūdas un finišā par četrām minūtēm un 41,6 sekundēm atpalika no uzvaru izcīnījušā Martēna Furkada, kurš kļūdījās vienu reizi.

Rastorgujevs tādējādi nenopelnīja punktus Pasaules kausa kopvērtējuma ieskaitē.

Otrajā vietā 19,6 sekundes aiz Furkada finišēja vācietis Arnds Peifers, kurš šaušanā kļūdījās vienu reizi, bet trešais ar divām kļūdām bija Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas, kurš uzvarētājam zaudēja 34,7 sekundes.

Pateicoties šim panākumam, Furkads izcīnīja ne tikai Lielo kristāla globusu, bet kļuva arī par Mazā kristāla globusa ieguvēju iedzīšanā.

23 gadus vecais Furkads Pasaules kausu ieguva pirmo reizi karjerā.

Šobrīd Pasaules kausa kopvērtējumā Furkadam ir 1090 punkti, bet otrais ar 992 punktiem ir Svensens. Savukārt trešajā pozīcijā ar 794 punktiem atrodas vācietis Andrēass Birnbahers, kurš sestdienas sacensībās ieņēma 14.vietu.

Sestdien notiks arī iedzīšanas sacensības sievietēm. Latvietes šajā posmā nepiedalās, jo viņām zudušas cerības pakāpties uz vismaz 25.vietu Nāciju kausa vērtējumā sezonas noslēgumā, kas nākamajā sezonā ļautu sacensībās piedalīties vairāk nekā vienai sportistei.

Kā ziņots, posms piektdien sākās ar sprinta sacensībām, kurās Rastorgujevs izcīnīja 30.vietu un trešo reizi šosezon tika pie Pasaules kausa kopvērtējuma punktiem.

No pārējiem Latvijas pārstāvjiem Edgars Piksons sprintā ieņēma 77.vietu, bet Artūrs Koļesņikovs 86 sportistu konkurencē finišēja 81.pozīcijā.

Posma noslēgumā svētdien notiks sacensības ar masu startu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu