Rastorgujevs trešo reizi sezonā izcīna punktus PK sacensībās (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs piektdien Pasaules kausa (PK) pēdējā (9.) posma sacensībās Hantimansijskā (Krievija) izcīnīja 30. vietu desmit kilometru sprinta distancē, trešo reizi sezonā tiekot pie punktiem kopvērtējumā.

10 kilometru distancē viņš divās šaušanās kļūdas nepieļāva, sacensību uzvarētājam francūzim Martēnam Furkadam piekāpjoties par minūti un 24,7 sekundēm. Arī Furkads šāva nekļūdīgi un kļuva par šīs disciplīnas uzvarētāju.

Cits Latvijas sportists Edgars Piksons, divreiz kļūdoties šaušanā, ierindojās 77. pozīcijā (3:27,6 sekundes), bet Artūrs Koļesņikovs sacensības noslēdza 81. vietā. Viņš pieļāva divas kļūdas šaušanā un no Furkada atpalika par 3 minūtēm un 54,1 sekundi.

Kopumā sprinta distancē piedalījās 86 dalībnieki. Rastorgujevs kvalificējās sestdien paredzētajai iedzīšanai.

Otro vietu ar vienu kļūdu šautuvē izcīnīja vācietis Arnds Peifers (+5,3), bet trešo vietu, ugunslīnijā nekļūdoties, ieguva Frēdriks Lindstrems no Zviedrijas, kurš Furkadam zaudēja 6,7 sekundes.

Vēl piektdien notiks sprinta sacensības (7,5 km) dāmām.

Rastorgujevs šosezon sakrājis 33 punktus, kas kopvērtējumā viņu patlaban ierindo 74. pozīcijā. Līderis ar 1030 punktiem ir Furkads, viņam seko norvēģis Ēmils Hegle Svensens (944 punkti), bet trešais ir vācietis Andrēass Birnbahers (767).

Pasaules kausa izcīņas sezona noslēgsies svētdien ar masu startu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu