Nedēļas nogalē notiks orientēšanās ar slēpēm Latvijas čempionāts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē Kusā notiks pēdējās šīs sezonas ziemas orientēšanās sacensības Latvijā - Latvijas čempionāts, kur aptuveni 240 sportistu piedalīsies cīņā par medaļām dažādās vecuma grupās, sacenšoties vidējā un garajā distancē. Šīs sacensības ir īpašas arī ar to, ka tiks izmēģināta jauna, bezkontakta elektroniskā atzīmēšanās sistēma, TVNET informē Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) preses dienests.

Nedēļu pēc Eiropas čempionāta, Pasaules Junioru čempionāta, Eiropas jauniešu čempionāta un pasaules veterānu čempionāta, kuri visi vienlaikus norisinājās Ukrainā, Latvijas izlases sportisti, kas iepriecināja līdzjutējus ar vairākiem izciliem rezultātiem, sacentīsies Kusas mežos, lai sadalītu orientēšanās ar slēpēm Latvijas čempionāta medaļas.

Gan vīriešu, gan sieviešu elitē sezonas pirmajā LČ medaļu dalīšanas piegājienā, kad sacensības notika sprintā un stafetē, abās distancēs par uzvarētājiem kļuva Andris Kivlenieks un Kristīne Veita. Vai kādam būs pa spēkam apturēt abus līderus to ceļā vēl pēc divām augstākā kaluma medaļām?

Ar Kristīni Veitu vissīvāk varētu konkurēt kluba biedrenes Dina Zobena un Laima Klauža, kā arī visa Latvijas junioru izlase - Zane Čamane, Sigita Lapsiņa, Līga Valdmane un Ieva Krūmiņa.

Vīriešu konkurencē grūti iedomāties, kas varētu izjaukt Andra Kivlenieka dominanci - šogad Andri sacensībās nav pārspējis neviens Latvijas sportists, pierādījies, ka arī līdera psiholoģiskā nasta netraucē. Tomēr vājuma brīdi izmantot varētu gan Andra komandas biedri no Eiropas Čempionāta - Edgars Bričonoks un Raivo Kivlenieks, gan arī šogad izlasē nestartējošais Toms Veits.

Elites grupā startēs arī PČ veterāniem bronzas medaļas ieguvējs Aleksandrs Zilis, un būs interesanti redzēt, uz ko viņš būs spējīgs elites konkurencē.

Visi čempionāta dalībnieki, izņemot divpadsmitgadīgo grupas pārstāvjus, varēs lietot bezkontakta SportIdent atzīmēšanās iekārtas. Šis izmēģinājums notiek sakarā ar nākamā gada lielo orientēšanās sporta dzīves notikumu - Eiropas čempionāta norisi Madonā, Smeceres silā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu