Izklaidīgā uzvara, izglābtās cerības (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Latvijas basketbola čempionvienība Rīgas ASK otrdien savā laukumā ULEB kausa izcīņas pirmajā 2008. gada spēlē uzvarēja Vācijas klubu "Artland Dragons" un saglabā cerības kvalificēties sacensību otrajam posmam.

Kur palikusi bumba? Kopīgo dilemu mēģina atrisināt ASK spēlētāji Raitis Grafs (pirmais no labās), Eriks Sanderss (aizmugurē) un Dariuss Halls no "Artland Dragons" (priekšplānā).
Kur palikusi bumba? Kopīgo dilemu mēģina atrisināt ASK spēlētāji Raitis Grafs (pirmais no labās), Eriks Sanderss (aizmugurē) un Dariuss Halls no "Artland Dragons" (priekšplānā). Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Izšķirīgo pārsvaru iegūstot tikai trešajā ceturtdaļā, rīdzinieki diezgan bezatbildīgi aizvadīja spēles pēdējās minūtes, tomēr galu galā izcīnīja visnotaļ pārliecinošu uzvaru ar nepieciešamo punktu starpību - 70:60.

Pa ceturtdaļām - 15:6, 14:13, 24:11, 17:30.

ASK šis ir trešais panākums sezonā un pirmais pēc trīs zaudējumu sērijas, H apakšgrupā rīdzinieki joprojām ieņem priekšpēdējo vietu, tomēr turpina cīņu par iekļūšanu "play off" turnīrā. Izredzes apsteigt ceturtajā vietā esošo "Artland Dragons" vienību tagad ir kļuvušas taustāmākas.

Atlikušajās divās spēlēs ar pastarīšiem "Pau-Orthez" izbraukumā un ar "Benetton" savā laukumā "karavīriem" jāuzvar pašiem un jācer, ka vācieši divās spēlēs piedzīvos vismaz vienu zaudējumu.

Vienāda uzvaru skaita gadījumā augstāku vietu tabulā ieņems ASK, kas viesos vācu klubam zaudēja tikai ar trīs punktu starpību, un labvēlīgu apstākļu sakritības rezultāt, iekļūs "play off" kā viens no pieciem labākajiem ceturtās vietas ieguvējiem.

"Uzvarējām maču, kurš mums izšķīra ļoti daudz. Svarīga bija arī punktu starpība," pēcspēles intervijā pastāstīja ASK komandas galvenais treneris Ramūns Butauts. "Trīs ceturtdaļas spēle ritēja pēc mūsu plāna, veiksmīgi spēlējot aizsardzībā. Mača izskaņā neizdevās noturēt pārsvaru, jo spēlētāji atslābinājās, taču arī viņi ir tikai cilvēki."

"Šosezon mūs kā vēl nekad vajā traumas. Atlikušajiem spēlētājiem galvenais ir izturēt tempu. Ja būtu visi kopā, tad mēs būtu ļoti spēcīga komanda. Pašam būtu interesanti apskatīties uz komandu, kad tā būtu pilnā sastāvā," konstatēja Butauts.

Raitis Grafs - pati uzmanība. Spēles sākumā viņs bija neapturams.
Raitis Grafs - pati uzmanība. Spēles sākumā viņs bija neapturams. Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Pret "Artland Dragons" labākie punktu gūšanā izrādījās Rīgas amerikāņi. 15 punktus guva Dveins Broilss (+ 5 a.b.), 11 punkti Kērtisa Miladža kontā. Deviņus punktus uzvarai pievienoja Gatis Jahovičs, astoņus - Raitis Grafs, bet Ārons Bramlets izcēlās ar astoņiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Sandim Buškevicam pieci punkti (3p 1/7), četras atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas. Trīs punktus no tālās distances šodien guva arī "bronzas juniors" Dairis Bertāns, un īsu brīdi laukumā bija arī Ernests Kalve. Savainojuma dēļ komandai joprojām jāiztiek bez sava kapteiņa Sanda Valtera palīdzības.

Atlēkušās bumbas: ASK - 35, Artland Dragons - 27.

Kērtiss Miladžs kā vienmēr bija atraktīvs.
Kērtiss Miladžs kā vienmēr bija atraktīvs. Foto: Oskars Cirsis, TVNET

Spēles sākumā ASK izdevās labs izrāviens ar 11:0, tomēr otrajā ceturtdaļā abpusēji kļūdām bagātajā spēlē viesi rezultāta starpību samazināja līdz 21:18. Trešajā ceturtdaļā laukumā atkal dominēja Ramūna Butauta komanda, kas epizodiski parādīja šo to no savas ierastās spozmes. Elegants bija Miladža "slam dunk" no gaisa pēc Buškevica piespēles.

Lielāko pārsvaru +25 mājinieki ieguva ceturtās ceturtdaļas sākumā, tomēr nespēja godam izturēt līdz galam un beigu beigās ļāva vāciešiem atspēlēt veselus 15 punktus...

Ar 13 punktiem rezultatīvākais vācu komandā bija Lamonts Makintošs.

Pēc nedēļas izbraukumā ASK tiksies ar "Pau-Orthez", kas šajā sezonā guvuši tikai vienu uzvaru un jau zaudējuši izredzes iekļūt "play off". Šodien Francijas vienība savā laukumā ar 63:73 zaudēja "BC Kyiv". Vēl Trevizo "Benetton" ar 93:90 izbraukumā pārspēja "Lukoil Academic".

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu