Rīgas VEF pārliecinoši uzvar LU basketbolistus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Riga

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē pirmdien pagājušās sezonas čempionvienība Rīgas VEF ar rezultātu 91:72 (20:25, 23:10, 26:24, 22:13) izbraukumā samērā pārliecinoši uzvarēja «Latvijas Universitātes» (LU) komandu.

Kaut sešas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām minimālā vadībā ar 49:48 atradās LU, mača turpinājumā daudz sekmīgāk nospēlēja Rīgas VEF komanda, kas veica vairākus labus izrāvienus un neļāva saviem pretiniekiem pacīnīties par uzvaru.

Šajā mačā VEF rindās pa 20 punktiem guva Tailers Keins un Donāts Zavacks, kurš izcīnīja arī 16 atlēkušās bumbas, Sīms Sanders Vene iekrāja 13 punktus, bet pa 11 punktiem pretinieku grozā sameta Gatis Jahovičs un Moriss Beilijs.

Savukārt LU komandā pa 12 punktiem guva Harijs Rubenis un Armands Ošiņš.

Pirmā apļa spēlē abas komandas oktobrī tikās Madonā, kad Rīgas VEF komanda izcīnīja panākumu ar 114:81.

Rīgas VEF komanda šonedēļ aizvadīs divas LBL spēles, kas tai palīdzēs sagatavoties nākamajā otrdienā paredzētajai ļoti svarīgajai Eiropas kausa otrā posma - «Top 16» - turnīra izšķirošajai cīņai ar Čehijas čempionvienību Nimburkas CEZ. Paredzams, ka LBL mačos iespēju atpūsties saņems vairāki VEF līderi.

Joprojām vienīgā komanda, kas LBL pirmās divīzijas čempionātā cīnās bez zaudējumiem, ir «Ventspils» - deviņas uzvaras deviņās spēlēs. Rīgas VEF tikmēr desmit cīņās tikusi pie deviņiem panākumiem, kas dod otro vietu kopvērtējumā.

Kopvērtējuma trešajā vietā ar 12 uzvarām 19 spēlēs atrodas «Valmieras» vienība, bet pa deviņiem panākumiem izcīnījušas «Liepājas Lauvu» un «Jelgavas» komandas.

LU basketbolisti 18 mačos izcīnījuši astoņus panākumus, biznesa augstskolas «Turība» kontā pašlaik ir septiņas uzvaras, bet seši panākumi ir «Jūrmala/Fēnikss» rēķinā.

Tikmēr bez panākumiem pagaidām cīnās tikai Latvijas U-18 izlase, kas zaudējusi desmit līdzšinējās spēlēs.

LBL pirmās divīzijas regulārajā čempionātā Rīgas VEF un «Ventspili», kas startē Eirokausu turnīrā, kā arī U-18 izlasi gaida divu apļu sacensības (pa 16 spēlēm), bet pārējās vienības savā starpā izspēlēs vēl divus apļus (katrai komandai - 26 spēles).

Izslēgšanas turnīrā sistēma būs tāda pati kā aizvadītajā sezonā - piedalīsies sešas labākās komandas, tiks izspēlēti ceturtdaļfināli, pusfināli un finālsērijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu