Zambijas futbola izlase izcīna Āfrikas Nāciju kausu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par Āfrikas Nāciju kausa ieguvējiem svētdien kļuva Zambijas valstsvienības futbolisti, kas fināla cīņā pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja Kotdivuāras izlasi.

Finālmača pamatlaikā un papildlaikā neviena komanda nespēja gūt vārtus, tādēļ uzvarētāju noteikšanai bija nepieciešams izpildīt pēcspēles sitienus, kur ar 8:7 pārāki bija Zambijas futbolisti.

Īpaši lielas mieles par zaudējumu palikušas Kotdivuāras izlases līderim Didjē Drogbā, kurš mača 70.minūtē nespēja realizēt tiesneša piešķirto 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to Zambijas izlase Āfrikas Nāciju kausā triumfēja pirmo reizi.

Iepriekš Āfrikas Nāciju kausa finālā Zambija spēlēja 1974. gadā, kad piekāpās Zairas izlasei.

Pēdējā fināla sasniegšanas reizē tas notika tikai 12 mēnešus pēc tam, kad lidmašīnas avārijā bija nositusies visa Zambijas valstsvienība un komandu nācās pilnībā izveidot no jauna.

Arī Kotdivuāra iepriekš līdz turnīra izšķirošai spēlei bija tikusi divas reizes - 1992.gadā finālā tā uzvarēja Ganu, bet 2006.gadā izšķirošajā mačā zaudēja Ēģiptei.

Kā zināms, bronzas godalgas Āfrikas Nāciju kausa turnīrā sestdien izcīnīja Gana, kas ar rezultātu 2:0 pārspēja Mali izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu