Slaveni sportisti aicina skolēnus kļūt sportiskākiem (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ar pirmo sporta paraugstundu, Rīgas 49.vidusskolā tika atklāts skolēnu sporta un kultūras festivāls “ZZ čempionāts – rādi klasi!” un akcija, kuras ietvaros slaveni Latvijas sportisti dosies uz dažādām Latvijas skolām, lai aicinātu skolēnus kļūt sportiskākiem un pieteikties ZZ čempionātam.

Šogad slavenie sportisti - spēkavīrs Raimonds Bergmanis, SK “Cēsis” un Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš, pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš, kamaniņu braucējs Jānis Miņins, basketboliste Aija Brumermane, šķēpmetējs Ainārs Kovals, hokeja kluba “Dinamo Rīga” hokejisti Lauris Dārziņš un Armands Bērziņš vadīs sporta stundas Cēsīs, Aizkrauklē, Ogrē, Kuldīgā, Valmierā un Rīgā.

Sportisti stāstīs par savu pieredzi, sporta lomu viņu dzīvē un aicinās jauniešus piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs arī ārpus skolas, brīvajā laikā.

„Jau trešo gadu pēc kārtas dodam startu skolēnu gaidītākajam un aizraujošākajam notikumam skolas dzīvē – „ZZ čempionātam – rādi klasi!” Tā popularitāte aug ar ik gadu, un tas pulcē aizvien vairāk un vairāk dalībnieku un arī līdzjutēju. Patiess prieks, ka mūsu ideju katru gadu atbalsta tik daudz slavenu un talantīgu Latvijas sportistu! Viņu pieredze un pozitīvais piemērs iedvesmo jauniešus ļauties izaicinājumam un sportiskam azartam,” pauž viena no akcijas rīkotājiem, Zelta Zivtiņas zīmola vadītāja Nora Kalniņa.

ZZ čempionāta svinīgā atklāšana notika Rīgas 49. vidusskolā, kur slavenie sportisti kopā ar atraktīvo sporta skolotāju Ufo (Kasparu Upacieri) un pasaules ievērojamo lecamauklu ekspertu Buddy Lee kopīgi novadīja pirmo sporta paraugstundu.

Roberts Štelmahers par savu dalību šajā akcijā atklāj: Atceros, ka skolas laikā sportoju tādēļ, ka mani aizrāva sportā gūtais azarts, komandas gars un sportiskais uzvaras gars! Manuprāt, šīs akcijas mērķis ir ļoti pozitīvs un spēs rosināt arvien vairāk mūsdienu skolu jauniešu nodarboties ar sportu un izjust tā sniegtās emocijas un enerģiju.”

Līdz ar slaveno sportistu viesošanos skolās klases tiks aicinātas pieteikties skolēnu vidū jau iecienītajām un populārajam sporta un kultūras festivālam “ZZ čempionāts”, kur 6.-8. un 10.-11. klasēm līdz 30.martam jāiesūta savs pieteikums un radošais uzdevums, piereģistrējoties www.zzcempionats.lv. Labākās 80 klases (40 katrā klašu grupā) no katra reģiona (Vidzemes, Zemgales, Latgales, Kurzemes un Rīgas) sacentīsies sportiskās un atraktīvās pusfināla sacensībās reģionos no 20.aprīļa līdz 8.maijam, bet galvenās sacensību balvas – ceļojumi uz Horvātiju un “Heide park” Vācijā - tiks izcīnītas fināla sacensībās Rīgā, Vērmanes dārzā.

No 11.marta vairāk par sacensībām varēs uzzināt: www.zzcempionats.lv. Slavenie sportisti viesosies šādās Latvijas skolās: 1. Ainārs Kovals - 13. martā plkst.12.30 Rīgas 45. vsk. Bērzpils ielā 1.

2. Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš - 16.martā plkst. 15.30 Aizkraukles novada ģimnāzijā Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 21.

3. Roberts Štelmahers – 20.martā plkst.13.30 Natālijas Draudziņas ģimnāzijā Rīgā, Bruņinieku 24a.

4. Raimonds Bergmanis - 23.martā plkst. 9.55 Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā.

5. Aija Brumermane - 26.martā plkst. 11.45 Saulkrastu vidusskolā, Saulkrastos, Smilšu iela 3.

6. Jānis Miņins - 27.martā plkst.11.50 V.Plūdoņa Kuldīgas ģimnāzijā Piltenes ielā 25.

7. Ainārs Zvirzdiņš - 31.martā plkst. 11.30 Cēsu Valsts ģimnāzijā.

8. Lauris Dārziņš, Armands Bērziņš - Ogres ģimnāzijā.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu