Terijam atņemts Anglijas izlases kapteiņa statuss

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas Futbola asociācija (FA) piektdien atņēma izlases kapteiņa statusu Londonas «Chelsea» rindās spēlējošajam aizsargam Džonam Terijam, kuru šāds liktenis piemeklējis otro reizi karjerā, vēsta britu mediji.

FA iepriekš atteicās komentēt medijos publiskoto informāciju, taču vēlāk apstiprināja veikto izvēli, piebilstot, ka aizsargs joprojām būs pieejams dalībai šīgada Eiropas čempionāta finālturnīrā.

Terijs Anglijā ticis apsūdzēts rasisma izpausmēs.

Terijs ar saviem izteikumiem pagājušā gada 23.oktobrī notikušajā premjerlīgas spēlē aizskāris Londonas «Queens Park Rangers» (QPR) komandas aizsargu Antonu Ferdinandu.

Vēlāk Ferdinands saņēma kādu anonīmu vēstuli ar nāves draudiem, bet pats Terijs apgalvo, ka viņš nevis apvainojis Ferdinandu, bet agresīvi skaidrojis pretiniekam, ka mirkli pirms minētā incidenta nav lietojis rasistiskus izteicienus.

Tiesas priekšā Terijam būs jāstājas 9.jūlijā.

Iepriekš izlases galvenais treneris Fabio Kapello paudis atbalstu Terijam un izteicies, ka viņš vēlas aizsargu arī turpmāk redzēt kā valstsvienības kapteini.

Kapteiņa apsēja atņemšanu Terijam pieprasīja vietējie mediji, politiķi un antirasisma organizācijas.

Pirmo reizi no kapteiņa apsēja Terijam nācās šķirties pirms 2010.gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra, jo aizsargam tika pārmesta laulības pārkāpšana ar nacionālās izlases partnera Veina Bridža bijušo draudzeni.

Toreiz par izlases kapteini tika iecelts Antona Ferdinanda brālis Rio Ferdinands, kurš spēlē Mančestras «United» komandā, taču jau piektdien viņš paguvis noraidīt iespēju vēlreiz uzņemties izlases kapteiņa pienākumus, izsakoties, ka viņa galvenais mērķis ir iekļūt izlases sastāvā dalībai Eiropas čempionātā.

31 gadu vecais Terijs Anglijas izlasē aizvadījis 71 spēli.

Visu savu profesionālo karjeru kopš 1998.gada Terijs pavadījis «Chelsea» komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu