Taisons atkal cīnīsies ar Holifīldu (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

2009.gada oktobrī Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsētā Abū Dabī notiks cīņa starp Maiku Taisonu un Evanderu Holifīldu, ziņo vietējais laikraksts "Arabian Business".

Cīņas organizētājs, arābu miljardieris Suleimans Al Fahims intervijā laikrakstam "Arabian Business" izteicās, ka līgums par cīņu jau ir noslēgts, bet oficiāli par to tiks paziņots 1.februārī. Al Fahims vada vienu no lielākajām arābu nekustamo īpašumu kompānijām "Hydra Properties", būdams līdzīpašnieks arī investīciju uzņēmumam "Abu Dhabi United Group", kas pērn iegādājās Anglijas premjerlīgas futbola klubu Mančestras "City".

Principiālo pretinieku duelis norisināsies šeiha Zaida vārdā nosauktajā stadionā zem klajas debess, kur to klātienē varēs noskatīties līdz 25 tūkstošiem boksa līdzjutēju.

Neoficiāli avoti ziņo, ka katrs no bokseriem par cīņu saņems 34 miljonus ASV dolāru (18,5 miljonus latu). Summa ir identiska tai, ko Holifīlds nopelnīja par pirmo cīņu ar Taisonu 1996.gadā.

42 gadus vecais Taisons savu pēdējo cīņu aizvadīja 2005.gada novembrī, piekāpjoties Īrijas bokserim Kevinam Makbraidam. Savukārt 46 gadus vecais Holifīlds vēl pagājušā gada decembrī cīnījās par pasaules čempiona titulu Pasaules Boksa asociācijas (WBA) versijā ar 2,13 metrus garo krievu bokseri Nikolaju Valujevu. Sīvā cīņā uzvaru pēc punktiem izcīnīja Valujevs.

Taisons un Holifīlds boksa ringā līdz šim tikušies divas reizes. 1996.gada cīņā 11.raundā Holifīlds uzvarēja, pateicoties tehniskajam nokautam, bet slavenajā 1997.gada cīņā Taisons pēc trešā raunda tika diskvalificēts par to, ka nokoda savam pretiniekam daļu auss.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu