Pasaulē labākais futbolists - Krištianu Ronaldu (13)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Par 2008.gada Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaulē labāko futbolistu pirmdien tika atzīts portugāļu zvaigzne Krištianu Ronaldu no Anglijas premjerlīgas komandas Mančestras "United", kurš decembra sākumā kļuva arī par aizvadītā gada Eiropas labāko futbolistu.

Ronaldu kļuva par otro portugāli, kurš ieguvis šo prestižo balvu pēc Luiša Figu, kurš par pasaulē labāko futbolistu tika atzīts 2001.gadā.

23 gadus vecais Ronaldu pagājušajā sezonā savam klubam palīdzēja triumfēt Anglijas premjerlīgā un UEFA Čempionu līgā. Kopumā iepriekšējā sezonā uzbrūkošā stila pussargs guva 42 vārtus, no kuriem astoņus - Čempionu līgā.

Uz 2008.gada labākā futbolista balvu pretendēja arī brazīlietis Kaka no Itālijas A sērijas kluba "AC Milan", argentīnietis Lionels Mesi no spāņu vienības "Barcelona", spānis Fernando Toress no citas premjerlīgas vienības "Liverpool" un viņa tautietis Ksavi Ernandess no "Barcelona".

Savukārt par pasaules labāko futbolisti tika nosaukta brazīliete Marta, kura par uzvarētāju kļuva jau trešo gadu pēc kārtas.

Martas konkurentes uz labākās futbolistes titulu bija divas vācietes - Nadīne Angerere un Birgita Princa, angliete Kellija Smita, kā arī brazīliete Krištiane.

Šogad salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem nominantu skaits abās kategorijās tika palielināts no trim līdz pieciem.

2007.gadā par pasaules labāko futbolistu tika atzīts Kaka, bet Ronaldu toreiz palika otrajā vietā.

2008.gada labākos noteica nacionālo izlašu treneru un kapteiņu balsojumā.

FIFA labākā spēlētāja aptauju organizē kopš 1991.gada. Pirmajā aptaujā par labāko tika atzīts vācietis Lotārs Mateuss.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu