Neatminētā Grieķijas mīkla

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: euroleague basketball

ULEB kausa izcīņas grupu turnīra astotās kārtas spēlē Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" otrdien Salonikos zaudēja laukuma saimniekiem "Aris". Neskatoties uz neveiksmi, ventspilnieki saglabā labas izredzes jau trešo gadu pēc kārtas piedalīties ULEB kausa "play off" mačos.

Spēles laikā no pirmās līdz pēdējai minūtei esot iedzinēju lomā, "BK Ventspils" ne reizi tā arī nespēja apdraudēt "Aris" komandas pozīcijas un visā spēlē zaudēja ar 78:96.

Pa ceturtdaļām - 16:26, 23:23, 14:19, 25:28.

Šis bija Latvijas superkluba ceturtais zaudējums ULEB kausā un otrais pēc kārtas izbraukumā. Spēlējot viesos, kurzemnieki šajā sezonā ir piedzīvojuši neveiksmes visos četros mačos.

"Aris" komandai šī bija sestā uzvara sezonā un neatkarīgi no atlikušajām divām spēļu kārtām grieķi jau ir garantējuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Pret "Aris" rezultatīvākais "BK Ventspils" rindās ar 19 punktiem bija Jānis Blūms, bet pa desmit punktiem guva abi komandas centri - Mārtiņš Skirmants un Raitis Grafs.

Blūms lauvas tiesu no saviem punktiem guva ar precīziem soda metieniem (11/12), kamēr metienos no spēles var būt apmierināts tikai ar trīspunktnieku realizāciju - 3p 2/4, 2p 1/6...

Uzslavas šoreiz pelnījis gan Grafs, gan Skirmants, kuri dabūja spēlēt, vēl izjūtot neseno savainojumu sekas, it īpaši Skirmants, kas 2005. gada pašā nogalē Baltijas Basketbola līgas spēlē savainoja galvu.

Mārtiņš, kam sezonas pirmā puse ir bijusi ļoti neveiksmīga, šoreiz 100% realizēja visas savas iespējas - 2p 3/3, sm 4/4, un no viņa daudz neatpalika Grafs (2p 3/4, sm 4/6), kura kontā arī četras atlēkušās bumbas un viens bloks.

Terenss Tomass - deviņi punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Foto: arisbc.gr

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem bija Korijs Brīvers, 16 pievienoja Terels Kastls, bet pa 15 punktiem krieva Nikolaja Padiusa (att.) un Maikla Vilkinsona rēķinā.

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 33, Aris - 32.

"BK Ventspils" starta piecinieks - Raimonds Vaikulis, Blūms, Dalrons Džonsons, Tomass, Grafs.

Spēles rezultātu ar metienu no groza apakšas atklāja Grafs, taču tā izrādījās pirmā un pēdējā reize, kad viesi bija vadībā. Pēc pirmās ceturtdaļas "BK Ventspils" bija desmit punktu deficīts (16:26), bet otrās ceturtdaļas sākumā situācija kļuva jau gandrīz kritiska - mīnus 17 jeb 17:34...

Lielo starpību ar soda metieniem sekmīgi sāka deldēt Blūms, četrus punktus pēc kārtas guva Grafs, bet 2+1 bija pa spēkam Tomasam, un rezultātā - vairs tikai mīnus astoņi ceturtdaļas vidū - 28:36.

Jānis Blūms - šobrīd labākais Ventspils komandā.
Jānis Blūms - šobrīd labākais Ventspils komandā. Foto: AFI

Rašīdam Brokenboro 17. minūtē pat izdevās panākt 32:38, tomēr puslaika beigas veiksmīgāk atkal nospēlēja mājinieki, saglabājot desmit punktu handikapu pār Latvijas čempioniem - 39:49.

Pēc trešās ceturtdaļas "Aris" bija panākuši jau 15 punktu pārsvaru - 53:68 un spēles turpinājumā acīmredzot grasījās nodrošināt pārsvaru arī divu spēļu summā (Ventspilī ar 96:76 uzvarēja Latvijas čempioni).

Ceturtās ceturtdaļas sākumā grieķi, ar savu neskaitāmo leģionāru rokām, panāca nepieciešamo 23 punktu pārsvaru, tomēr "BK Ventspils" galvenā trenera Kārļa Muižnieka laukumā sūtītais latviešu sastāvs - Blūms, Vaikulis, Skirmants, kā arī Uģis Viļums un Pāvels Veselovs - gods godam spēja nosargāt minimālu pārsvaru divu spēļu summā.

Gadījumā, ja grupu turnīra noslēgumā abām komandām būs vienāds uzvaru skaits, augstāku vietu ieņems "BK Ventspils".

Foto: euroleague basketball

Sportisko formu joprojām nespēj atgūt sezonas sākuma līderis Ivars Timermanis (att.), kurš pirmoreiz sezonā tā arī nespēja gūt nevienu pašu punktu.

Par spīti zaudējumam Salonikos, "BK Ventspils" saglabā ne tikai labas izredzes kvalificēties "play off", bet pat pacīnīties par otro vietu A grupā.

Lielā mērā tas ir iespējams, pateicoties arī labvēlīgajiem citu apakšgrupas spēļu iznākumiem, proti, Sofijas "Lukoil Academic" savā laukumā šodien ar 79:76 pieveica beļģu čempionus "Euphony Bree", bet pats svarīgākais, ka vēl nesen absolūtie pastarīši Berlīnes ALBA savā laukumā ar 101:88 apspēlēja Madrides "Estudiates".

Ar četrām uzvarām astoņās spēlēs ventspilnieki A grupā tagad ir noslīdējuši uz ceturto vietu, bet iekļūt izslēgšanas turnīrā var jau pēc nedēļas, ja vien savā laukumā spēs uzvarēt "Lukoil Academic", bet "Aris" Salonikos pārspēs "Estudiantes".

Tad "Ventspils" neatkarīgi no pēdējās kārtas rezultātiem kļūs neaizsniedzami gan spāņiem, gan vāciešiem.

Statistika: Ventspils - 2p 18/38, 3p 3/16, sm 33/40, Aris - 2p 25/43, 3p 10/22, sm 16/24.

Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Brokenboro 8 p.+ 5 a.b., Vaikulis 7 p., Marions Petrāvičs 5 p., Džonsons 4 p., Viļums 3 p., Veselovs 3 p., Timermanis 0 p. (Kristaps Purnis nespēlēja).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu