Sainss atkal ātrākais, latviešus pieviļ riteņi (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rallijreida 2. etapa Portimao - Malaga ātrumposmā visus atkal pārspēja spāņu autobraucējs, savukārt "Rīga RRT" sportisti cīnījās ar riepu problēmām.

Kalnainā, šauriem, slideniem līkumiem pārpilnā Algarves apkārtne deva dabiskas priekšrocības klasiskā rallija ekspertiem. Jau otro ātrumposmu pēc kārtas uzvarēja Karloss Sainss ar "VW Race-Touareg", tomēr Luks Alfāns ("Mitsubishi") atpalika no "El Matador" tikai par 25 sekundēm, kas ir nieks, ņemot vērā ātrumposma garumu - 115 km. Kompensāciju par vakardienas kļūmēm saņēma Nasser Al-Atijahs, kurš ar "BMW X3 CC" izcīnīja trešo vietu. Nākamās trīs vietas ieņēma "Mitsubishi" braucēji Masuoka, Roma un Petransels. Kopvērtējuma līderis ir Sainss ar 3 min un 45 sekunžu pārsvaru.

Pārsistas riepas un nelaimīga skrūve

Ne pārāk veiksmīga otrā diena izdevās Latvijas komandai. Māra Saukāna/Andra Dambja "OSCAR" devās trasē ar apstākļiem neatbilstošām riepām, kā rezultātā divas reizes tās tika pārsistas. Palikusi bez rezerves riteņiem (jaunajam "OSCAR" atkal ir 2 nevis 3 rezerves riteņi kā iepriekšējā Dakarā), ekipāža bija spiesta izvēlēties vēl piesardzīgāku braukšanas stilu un finišēja vien ar 153. rezultātu. Jāņa Āža/Aināra Prinča mašīnai problēmas sākās jau vakar, kad servisa parkā nebija iespējams atskrūvēt vienu riteņa skrūvi. Galu galā tika pieņemts lēmums pievilkt pārējās un mēģināt atrisināt problēmu šodien. Diemžēl bojātā skrūve braucot tomēr izkustējās, un tāpēc ekipāžai nācās apstāties ik pēc 10 - 15 km, lai pievilktu to un arī pārējās. Tādējādi Jānim Āzim šodien tikai 163. rezultāts. Kopvērtējumā Saukāns ieņem 119. pozīciju, Āzis - 156., tomēr satraukumam nav pamata.

Vinters 2. etapā divdesmit devītais

Jānis Vinters otro ātrumposmu veica spīdoši, ar 29. rezultātu, zaudējot posma uzvarētājam Rubensam Fariam tikai 6 minūtes un 21 sekundi. Kopvērtējumā Jānis ieņem 33. vietu. Tā kā vakardienas posma uzvarētājs Sirils Deprē ("Gauloises KTM") šodien bija tikai vienpadsmitais, kopvērtējumā priekšā izrāvies viņa komandas biedrs Izidrs Esteve Pujols, kam seko Marks Koma no "Repsol KTM". Pavisam negaidīta diena izvērtās kravas mašīnu kategorijai. Ātrākais atkal bija Vladimirs Čagins ar "Kamaz", kuram tāpat kā vakar piekāpās de Azevedo ar "Tatru" un Biazjons ar "Iveco". Taču pēc tam avāriju piedzīvoja čeha Tomasa Tomečeka "Tatra", kas nosprostoja trasi, un visiem pārējiem tika piešķirts vienāds ātrumposma laiks. Šovakar un šonakt Dakaras dalībnieki ar prāmi pārcelsies uz Maroku, un jau rīt, 2. janvārī, notiks pirmais Āfrikas etaps.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu