Benitess tuvākajā laikā kļūs par "Inter" galveno treneri (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas komandas "Liverpool" ceturtdien no amata atbrīvotais galvenais treneris Rafaels Benitess tuvāko divu dienu laikā kļūs par šīs sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētājas Milānas "Inter" treneri, sestdien vēsta Itālijas lielākais sporta laikraksts "La Gazzetta dello Sport".

Kā vēstīts, "Liverpool" ceturtdien pēc abpusējas vienošanās pārtrauca līgumu ar Benitesu, kurš to trenēja kopš 2004.gada, tikmēr "Inter" ir bez galvenā trenera kopš to atstāja slavenais portugāļu treneris Žozē Mourinju, lai pievienotos karaliskajam Madrides "Real".

Pēc "La Gazzetta dello Sport" rīcībā esošās informācijas, "Inter" prezidents Masimo Morati pilnībā atbalstot Benitesa kandidatūru un pat došoties uz Spāniju, lai personīgi tiktos ar spāņu futbola speciālistu, kurš šobrīd dzimtenē pavada atvaļinājumu.

Kā jau ceturtdien vēstīja britu laikraksts "The Times", paredzams, ka 50 gadus vecais spānis saņems trīs miljonus sterliņu mārciņu (2,5 miljonus latu) lielu kompensāciju par aiziešanu no "Liverpool".

Aizvadītā sezona "Liverpool" Anglijas premjerlīgā nebija veiksmīga, jo komanda ierindojās tikai sev pieticīgajā septītajā pozīcijā. Nedaudz veiksmīgāk "Liverpool" sekmējās UEFA Eiropas līgas turnīrā, kur tā aizkļuva līdz pusfinālam, kurā divu spēļu summā piekāpās šī turnīra uzvarētājiem Madrides "Atletico".

2006.gadā iegūtais Anglijas kauss bija pēdējā ievērības cienīgā kluba trofeja. Savukārt pašu lielāko panākumu Benitesa vadībā "Liverpool" izcīnīja jau pirmajā sezonā, kad 2005.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgas turnīrā.

1892.gadā dibinātais klubs, tāpat kā Mančestras "United", ir 18 reizes uzvarējis Anglijas premjerlīgā, bet pēdējoreiz čempionātā "Liverpool" uzvarēja nu jau tālajā 1990.gadā.

Tikmēr Milānas "Inter" Mourinju vadībā šosezon ne tikai uzvarēja Čempionu līgā, bet arī Itālijas čempionātā un kausa izcīņā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu