Latvijas kausu futbolā izcīna FK ''Jelgava'' (20)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par Latvijas kausa ieguvēju futbolā trešdien kļuva FK ''Jelgava'', kas finālā ''Skonto'' stadionā Rīgā ar 6:5 pēcspēles 11 metru sitienu sērijā pārspēja "Jūrmala-VV" komandu. Pēc papildlaika rezultāts bija neizšķirts 2:2.

Mača pirmajās minūtēs aktīvāk darbojās jūrmalnieki, kuri jau 14. minūtē spēja atklāt rezultātu, kad efektīvi kritienā no vārtu priekšas sita Dmitrijs Paplavskis.

Arī turpinājumā "Jūrmala-VV" vienība vairāk kontrolēja bumbu un Jelgavas vienības vārtsargam Markam Bogdanovam pāris reizes nācās demonstrēt savu meistarību pilnā apmērā.

Savukārt jelgavnieki atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, bet pirmā puslaika otrajā pusē jau spēja pārņemt iniciatīvu, tomēr līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās.

Otrā puslaika sākumā teritoriāls piederēja FK ''Jelgava'' futbolistiem, un 55. minūtē spēles rezultāts tika izlīdzināts. Ļoti spēcīgu un neatvairāmu sitienu zem vārtu pārliktņa no 18 metriem izpildīja Igors Lapkovskis - 1:1.

14 minūtes pirms pamatlaika beigām pa Jelgavas komandas vārtiem sitienu veica Gatis Kalniņš - Bogdanovs to atsita, taču ar uz maiņu iznākušā Valērija Čistjakova raidījumu viņš nespēja tikt galā.

Pēc deviņām minūtēm bijušais Latvijas valstsvienības aizsargs Igors Stepanovs savā soda laukumā pārkāpa noteikumus, par ko tika nozīmēts 11. metru soda sitiens, kuru precīzi izpildīja Jelgavas kapteinis Valērijs Redjko

Papildlaikā spēles temps bija krities un komandas spēlēja daudz uzmanīgāk, tāpēc nebija īpaši daudz vārtu gūšanas momentu.

Savukārt garā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar rezultātu 6:5 pārāka bija "Jelgavas" komanda. Pie rezultāta 6:5 Bogdanovs atsita Gata Kalniņa sitienu, nodrošinot jelgavniekiem uzvaru visā mačā.

Vārtu guvēji: Dmitrijs Paplavskis 14', Valērija Čistjakova 76'; Igors Lapkovskis 55', Valērijs Redjko 85' (11. m.s.).  

"Jelgava" ieguva tiesības jau šovasar spēlēt UEFA Eiropas līgas turnīrā, kas nozīmē, ka par katru kārtu komanda saņems 90 000 eiro (63 000 latu).

Pusfinālā "Jūrmala-VV" komanda ar 3:1 pieveica "Olimps"/RFS, bet FK "Jelgava" pēcspēles 11 metru sitienos ar 5:3 uzvarēja Rīgas ''Skonto''.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu