Divi Vankūveras Olimpiādes medaļnieki diskvalificēti par krāpšanos (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divkārtējais šī gada Vankūveras olimpisko spēļu čempions šorttreka sacensībās korejietis Junsu Lī ceturtdien tika diskvalificēts uz trim gadiem par krāpšanos ar sacensību rezultātiem.

Tāpat trīs gadu diskvalifikācija par tāda paša veida pārkāpumiem tika piespriesta arī Jūngju Kvakam. Abiem sportistiem diskvalifikāciju piesprieda Dienvidkorejas Ātrslidošanas savienība (KSU).

Pagaidām netiek ziņots, kādā tieši veidā Lī un Kvaks ietekmēja sacensību rezultātus.

Līdz ar to Lī un Kvaks sacensībās nevarēs piedalīties līdz 2013.gada aprīlim.

Savukārt Dienvidkorejas vīriešu šorttreka izlases galvenais treneris Džeons Džēmoks diskvalificēts uz mūžu par rezultātu nesportisku ietekmēšanu.

20 gadus vecais Lī, kurš Vankūveras Olimpiādē izcīnīja zelta medaļas 1000 un 1500 metru distancēs, kā arī ieguva sudraba godalgu 5000 metru stafetē, visas apsūdzības ir noliedzis.

Turpretī 21 gadu vecais Kvaks, kurš Vankūveras olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba medaļu 5000 metru stafetē, savu vainu ir atzinis.

Kā izteicās KSU amatpersonas, pastāv iespējamība, ka Lī un Kvaka diskvalifikācijas laiks tiks samazināts, tomēr tas notiks tikai tādā gadījumā, ja sportisti iesniegs apelāciju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu