Noinere uzvar masu startā un Pasaules kausa kopvērtējumā (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Sestdien Hantimansijskā (Krievija) Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā 12,5 kilometru masu starta sacensībās sievietēm uzvaru izcīnīja vāciete Magdalēne Noinere, kas deva uzvaru arī Pasaules kausa sezonas kopvērtējumā.

Jau pēc pirmās šaušanas vadībā izvirzījās vāciete Magdalēna Noinere, kura šāva nekļūdīgi un slēpoja ātrāk par konkurentēm.

Arī otrajā ugunslīnijā Noinere noguldīja visus mērķus, kas ļāva pārsvaru pār otrajā vietā esošo slovākieti Anastasiju Kuzminu palielināt līdz 20,5 sekundēm.

Pirmajā šaušanā stāvus kopvērtējuma līdere pieļāva divas kļūdas, kā rezultātā vadību pārņēma Kuzmina.

Pēdējā ugunslīnijā gan Noinere, gan Kuzmina kļūdījās vienu reizi, kamēr precīza bija francūziete Sandrīne Beilī, taču pacīnīties par uzvaru viņai neizdevās.

Uzvaru gan distancē, gan kopvērtējumā izcīnīja Noinere, otrajā vietā finišēja Beilī (+17,2 ), bet uzreiz aiz viņas ierindojās Kuzmina (+23,6).

Noineres vienīgā konkurente uz uzvaru Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā vāciete Simone Hausvalde, kura pēc šā posma beigs karjeru, masu starta sacensībās ierindojās tikai 18.vietā un neapdraudēja Noineres uzvaru kopvērtējumā. Trešo vietu Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā izcīnīja Helēna Junsone no Zviedrijas.

Latvijas sieviešu komandas līdere Madara Līduma kopvērtējumā ar 94 punktiem ieņēma 50.vietu, bet lietuviete Diāna Rasimovičūte, kuras treneris ir Latvijas vīriešu izlases treneris Vitālijs Urbanovičs, ar 97 punktiem ierindojās 49.pozīcijā.

Pasaules kausu biatlona masu starta sacensībās šogad ar 216 punktiem ieguva Noinere. Par 18 punktiem mazāk kopvērtējumā izcīnīja Hausvalde, bet vēl par 29 punktiem mazāk ieguva vāciete Andrea Henkele.

Pasaules kausa posms sestdien turpināsies ar vīriešu masu startu, bet svētdien noslēgsies ar jaukto stafeti, kurā Latvijas komanda nestartēs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu