LOK atsakās no valsts naudas darbinieku atalgojumam (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir atteikusies no valsts budžeta līdzekļiem darbinieku algu nodrošināšanai un visu Olimpiskajā komitejā strādājošo darbinieku atalgojumu pielīdzinājusi valsts vienotajai atalgojumu sistēmai, par to šodien, 22. martā, informēja LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un ģenerālsekretārs Einars Fogelis.

''Šādu lēmumu pieņēmām, lai maksimāli sniegtu atbalstu federāciju darba nodrošinājumam, jo šobrīd mums visiem jāstrādā īpašā taupības režīmā. Jau pagājušajā gadā valsts sporta budžetu samazināja par 35 procentiem, bet šogad vēl par vienu trešdaļu jeb 4 miljoniem latu salīdzinājumā ar pagājušo gadu,'' uzsvēra Vrubļevskis.

''Tieši tāpēc meklējām dažādus veidus, kā samazināt izdevumus, tostarp arī uz administratīvo tēriņu rēķina, kas ļauj LOK budžetā ietaupīt 102 000 latu. Visi ietaupītie budžeta līdzekļi tiek novirzīti Olimpisko federāciju un sporta darba nodrošināšanai,'' norādīja Vrubļevskis.

Einars Fogelis
Einars Fogelis Foto: LETA

Jau ziņots, ka LOK no 1.maija plāno labākajiem sportistiem maksāt ne mazāk kā 1000 latu algas, bet treneriem piedāvātais atalgojums būs 1500 latu. Šāds priekšlikums jau izteikts Latvijas Bobsleja un Kamaniņu sporta federāciju astoņiem labākajiem sportistiem un viņu treneriem, kas to atzinīgi novērtējuši.

LOK Ģenerālās asamblejas sesijā (25. marts) tiks izskatīti kritēriji sportistu un treneru stipendiju (pabalstu) lieluma noteikšanai par augstiem sasniegumiem sportā.

Kritēriji paredz, ka ne mazāk par 1000 latiem mēnesī saņems tie individuālie olimpisko sporta veidu sportisti, kas izcīnījuši 1.-6. vietu Olimpiskajās spēlēs; 1.-3. vietu pasaules čempionātā vai Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā; 1. vietu Eiropas čempionātā vai Eiropas kausa izcīņas kopvērtējumā.

Panākumus guvušo sportistu treneri atbilstoši izstrādātajiem kritērijiem mēnesī saņems 1500 latus.

Minētā kārtība no šā gada 1.maija būs attiecināma uz ziemas sporta veidiem, bet 2011.gadā to plānots ieviest arī vasaras sporta veidu pārstāvjiem.

Piemaksas labākajiem sportistiem un viņu treneriem nemaksās no valsts budžeta, bet gan no LOK piesaistītajiem līdzekļiem.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis 19.martā, tiekoties ar Olimpisko sporta organizāciju vadību, atzinīgi novērtēja sāktās reformas sporta administrēšanas jautājumos, kas dos sporta federācijām lielāku neatkarību un finanšu pieejamību.

Premjers pieļāva iespējas izņēmuma gadījumā nepiemērot vispārējā līmeņa mērauklu, ja jāizlemj jautājumi par pasaules klases sporta medicīnas speciālistu vai treneru atalgošanu, lai novērstu viņu aizplūšanu ārpus Latvijas.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu