Sieviešu izlasē neskaidrības ir par trenera palīgiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Kļaviņš, LBS

Ar potenciālo Latvijas sieviešu basketbola izlases galveno treneri grieķi Georgu Dikeulaku pagaidām līgums nav noslēgts, jo abas puses nav vienojušās par viņa palīgu, žurnālistus piektdien informēja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.

"Viņš vēlas sev ņemt līdzi vietējo skautinga speciālistu, kurš pārzina Dikeulaka aizsardzības un uzbrukuma shēmas," atklāja Šneps. "Savukārt mēs vēlamies, lai par viņa palīgu strādātu vietējais speciālists, kurš pēc pāris gadiem varētu kļūt par galveno treneri."

Tāpat Šnepu uztrauca jautājums: ja izlases treneru korpusā būtu divi grieķi, viņi kādā brīdī varētu sarunāties savā dzimtajā valodā, kaut arī darba valoda valstsvienībā būtu angļu.

Kaut arī LBS ir ierobežoti finansiālie apstākļi, praktiski visiem uzrunātajiem ārzemju speciālistiem nav bijis nekas pretī ar vienu no spēcīgākajām Eiropas valstsvienībām strādāt arī par mazāku algu. "Mūsu piedāvātā alga viņam noteikti ir maza, priekš mums vidēja. Tomēr šajā jautājumā diskusijas vispār nav."

Ar sieviešu izlases galveno treneri līdz 31.martam paredzēts noslēgt divu gadu līgumu pēc sistēmas 1+1.

Arī Kārlis Muižnieks, kurš šosezon trenē Polijas klubu Sopotas "Trefl", izteicis gatavību palīdzēt darbā sieviešu valstsvienībā, bet galīgo atbildi viņš būs gatavs sniegt tikai pēc līguma noslēgšanas ar klubu par nākamo sezonu.

Kā ziņots, Muižnieks kā galvenais treneris vadījis Latvijas vīriešu nacionālo izlasi divos Eiropas čempionātos 2005. un 2007.gadā un pagājušā gada Eiropas čempionātā bija Ainara Zvirgzdiņa palīgs Latvijas sieviešu basketbola valstsvienībā.

Ierobežoto finanšu resursu dēļ tāpat pagaidām nav skaidrības arī par Latvijas vīriešu un sieviešu pārbaudes spēlēm pirms augustā gaidāmajiem Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīriem.

Jau ziņots, ka 2011.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas sieviešu izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Izraēlas, Serbijas un Rumānijas valstsvienību.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles risināsies augustā, katrai grupai izspēlējot divu apļu turnīru.

Savukārt vīriešu valstsvienība, kuras galvenais treneris būs Ainars Bagatskis, bet viņam varētu palīdzēt Roberts Štelmahers, šajā pašā laikā izspēlēs divus apļus ar Izraēlas, Somijas, Itālijas un Melnkalnes valstsvienību.

Finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētāji un divas labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks noskaidrota speciālā kvalifikācijas turnīrā neilgi pirms finālturnīru sākuma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu