"VEF Rīga" pagarina līgumu ar Mejeri un piesaista amerikāņu centru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Basketbola klubs "VEF Rīga" parakstījis jaunu vienošanos ar uzbrucēju Mareku Mejeri, kā arī papildinājis sastāvu ar amerikāņu centru Stīvu Zeku, pirmdien pavēstīja komanda.

2,07 metrus garais un 26 gadus vecais Mareks Mejeris dosies jau savā piektajā sezonā ar "VEF Rīga" komandu. Iepriekšējās četrās sezonās ar "VEF Rīga" divreiz viņš kļuvis par Latvijas čempionu, divreiz palīdzējis sasniegt VTB Vienotās līgas izslēgšanas spēles, kā arī divreiz ticis atzīts par Latvijas līgas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP. Mejeris ir arī regulārs Latvijas valstsvienības dalībnieks vairāku gadu garumā.

Pagājušajā sezonā 27 spēlēs VTB Vienotajā līgā Mejerim vidēji 28,3 spēlētajās minūtēs 9,9 punkti, 5,6 atlēkušās bumbas, 2,1 rezultatīva piespēle, 0,8 pārtvertas bumbas, 0,8 bloķēti pretinieku metieni un efektivitāte +12,1. Latvijas līgā 27 spēlēs Mejeris vidēji 24 minūtēs savāca 10,5 punktus, 6,0 atlēkušās bumbas, 1,9 rezultatīvas piespēles, 1,0 bloķētu pretinieku metienu, 0,8 pārtvertas bumbas un efektivitāti +14,7.

Savukārt 2,11 metrus garais un 25 gadus vecais Stīvs Zeks 2015. gadā noslēdza četru gadu karjeru "La Salle" Universitātes basketbola komandā, ar kuru sacentās Atlantic-10 konferencē. Otrajā gadā ar savu koledžas komandu Zeks sasniedza visas NCAA I divīzijas 16 labāko komandu skaitu jeb Sweet 16 fāzi. Pēc koledžas absolvēšanas 2015. gada jūlijā Zeks piedalījās NBA Vasaras līgā Lasvegasā, spēlējot pie Filadelfijas "76ers". Savu profesionāļa karjeru amerikāņu basketbolists sāka Latvijā, pārstāvot Liepājas vienību, kurā tolaik viņš bija komandas biedrs esošajam VEF centram Klāvam Čavaram.

Uz 2016./2017. gada sezonu Zeks pārcēlās uz Bulgārijas komandu Sofijas "Lukoil Academic", ar kuru sacentās arī FIBA Eiropas kausā un sezonas izskaņā kļuva par Bulgārijas čempionu. Pagājušajā sezonā Zeks spēlēja Polijas komandā Sopotas "Trefl", kuras sastāvā piedalījās 30 spēlēs, vidēji mačā 25 laukumā spēlētajās minūtēs savācot 12,0 punktus, 8,2 atlēkušās bumbas, 2,1 rezultatīvu piespēli, 0,9 bloķētus pretinieku metienus un efektivitātes rādītāju +17,3.

"Mareks Mejeris pēdējos gados bijis viens no mūsu atslēgas spēlētājiem un iemesls, kāpēc vairākas no iepriekšējām sezonām bijušas tik veiksmīgas. Mēs Mareku ilgstoši asociējam ar "VEF Rīga" klubu. Neskatoties uz to, ka viņam bija trauma pagājušās sezonas izskaņā, esam vienojušies par sadarbības turpināšanu un esam pilnībā pārliecināti, ka nākamā sezona Marekam individuāli būs visspēcīgākā un viņš parādīs vislabāko sniegumu savā karjerā, jo viņa briedums, apņemšanās un vēlme sevi parādīt ir nebijušos augstumos. Stīvs Zeks ir spēlētājs, kas jau spēlējis Latvijas basketbolā. Viņam ir labs balanss starp jaunību un pieredzi, tāpat viņš ir arī vispusīgs spēlētājs, ko parādīja iepriekšējās divās sezonās. Stīvs spēj gūt punktus, vākt bumbas, atdot piespēles, darboties aizsardzībā, viņš ir enerģisks un arī viens no spēlētājiem, kas ir labs komandas biedrs. Gan Mareks, gan Stīvs būs starp mūsu atslēgas spēlētājiem gaidāmajai sezonai," paziņojumā citēts "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis.

"Pirmkārt, vēlos pateikties "VEF Rīga" par aizvadītajām sezonām un uzticību. Otrkārt, vēlos pateikties par iespēju vēl sezonu pārstāvēt Rīgas komandu. Pēc pagājušās sezonas ir nepabeigta darba sajūta, un tagad ir iespēja to labot! "VEF Rīga" ir spēcīga organizācija ar ļoti profesionālu attieksmi. Nešaubos, ka gaidāmā sezona būs aizraujoša un baudāma. Nevaru sagaidīt," norāda "VEF Rīga" spēlētājs Mareks Mejeris.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu