Gudļevskis: esmu apradis ar Eiropas laukumu izmēriem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas hokeja vārtsargs Kristers Gudļevskis ir apradis ar Eiropas laukumu izmēriem, pēc "sausās" uzvaras Gubernatora kausa mačā pauda sportists.

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" pirmdien Ņižņijnovgorodā Gubernatora kausa trešajā mačā ar rezultātu 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) pārspēja turnīra saimnieci "Torpedo".

Kristers Gudļevskis Rīgas "Dinamo" vārtos atvairīja visas 27 pretinieku mestās ripas.

"Nešķita, ka spēlē ir daudz metienu pa vārtiem. Un tie, kas bija, visi bija redzami. Mūsu spēlētāji arī bloķēja vairākus metienus, par ko viņiem var teikt lielu paldies," Rīgas "Dinamo" citē Gudļevska teikto.

Vārtsargs izteicās, ka periodu sākumos ir jābūt uzmanīgam.

"Spēles sākumā bija atklātāks hokejs. Pēc ledus tīrīšanas tas uzreiz nesasalst, ripa reizēm kaut kur nobremzējās. Bet tas ir ļoti īss brīdis, kopumā viss ir ļoti labi," atzīmēja Gudļevskis

Pašlaik 26 gadus vecais vārtsargs iepriekšējās piecas sezonas pavadīja Ziemeļamerikā, kur ir mazāki laukumi.

"Esmu apradis ar Eiropas laukumu izmēriem. Spēlējot uz lielāka laukuma, ir iespēja vieglāk lasīt spēli. Notikumi ir paredzamāki, nekā uz mazāka laukuma, jo ir nedaudz mazāka iespēja, ka ripa trāpīs pa slidu vai neparedzēti kaut kur pa nūju. Manam spēles stilam tas ir ērti, man patīk," stāstīja Gudļevskis.

Turnīra pirmajā mačā Rīgas vienība ar 1:4 piekāpās Maskavas "Dinamo", bet pēc tam ar 4:2 uzvarēja Minskas "Dinamo" vienību.

Rīgas klubs ceturtdien spēkosies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet turnīrs tiks noslēgts piektdien pret Maskavas "Spartak".

Turnīrā sešas komandas aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura rezultātiem tiks noskaidroti Gubernatora kausa ieguvēji.

Rīgas "Dinamo" pirmo pārbaudes spēli aizvadīja pirmdien, kad Piņķos "Inbox.lv" ledus hallē pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 pārspēja Krievijas Augstākās līgas (VHL) vienību Ņeftekamskas "Toros".

Gatavojoties 2018./2019.gada KHL sezonai Rīgas komanda piedalīsies arī tradicionālajā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņā "Arēnā Rīga", kopumā sagatavošanās ciklā aizvadot desmit pārbaudes mačus.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu