Latvijas izlases volejbolisti Buivids un Kudrjašovs pievienojas Somijas spēcīgākās līgas komandai "Tiikerit"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Volejbola federācijas Latvijas sieviešu un vīriešu izlašu menedžeris / Jaunatnes sacensību organizators Artūrs Vitkovskis (no kreisās) un Latvijas izlases spēlētājs Edvarts Buivids piedalās Latvijas volejbola vīriešu izlases preses konferencē atpūtas centrā "Lido" par gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm.
Latvijas Volejbola federācijas Latvijas sieviešu un vīriešu izlašu menedžeris / Jaunatnes sacensību organizators Artūrs Vitkovskis (no kreisās) un Latvijas izlases spēlētājs Edvarts Buivids piedalās Latvijas volejbola vīriešu izlases preses konferencē atpūtas centrā "Lido" par gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas volejbola izlases spēlētāji Edvarts Buivids un Aleksandrs Kudrjašovs savas karjeras turpinās Somijas spēcīgākās līgas komandā Kokolas "Tiikerit", pavēstījusi Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Buivids līgumu ar savu jauno komandu parakstīja Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra laikā, bet Kudrjašovs bija vienojies jau iepriekš.

”Meklēju klubu, kurā vairāk varētu spēlēt pamatsastāvā," LVF ziņojumā citēts Buivids. "Mans aģents strādāja, atrada Somijas variantu, un parakstīju to Izraēlā. Tagad to izdarīt ir vienkārši - ieej attiecīgajā programmā datorā, un līgums noslēgts. Neviens pie manis uz Izraēlu nebrauca. Piesardzība, kas saistīta ar iepriekšējo pieredzi ārvalstu klubos, lika vienoties par viena gada līgumu, un finansiālie noteikumi man nebija noteicošie."

Buivids atklāja, ka šobrīd nav ideālā fiziskajā kondīcijā. "Pilnībā gatavam jābūt tikai uz 29.septembri, kad klubam būs pirmā spēle. Pirmdien abi ar Kudrjašovu atlidojām, vienos naktī bijām viesnīcā, un otrdien no rīta jau aizvadījām treniņu. Mums ir jauna komanda un jauns galvenais treneris. Neesam pēdējie spēlētāji, kuri pievienojas komandai, jo vēl pāris puišu tiek gaidīti šajā un nākamajā nedēļā."

Volejbolists sacīja, ka "Tiikerit" ar viņu rēķinās kā pirmo diagonālo spēlētāju. "Mans galvenais uzdevums ir pierādīt, ka varu sekmīgi darboties šajā postenī, jo neviens mani laukumā neturēs tikai tāpēc, ka esmu ņemts kā pirmais šīs pozīcijas spēlētājs. Arī finanses šobrīd nav galvenais. Ja labi spēlēšu, atalgojums agrāk vai vēlāk nekur nepaliks."

Pagājušajā sezonā Buivids spēlēja Vācijas komandā Dīrenas "Powervolleys", kur gan nebija pamatsastāva spēlētājs, bet Kudrjašovs pārstāvēja "Jovens Fonte Bastardo" vienību Portugālē.

Kokolas vienības rindās iepriekš sekmīgi spēlēja pašreizējais Latvijas izlases kapteinis Romāns Saušs, trijās sezonās kluba rindās izcīnot divus zelta un vienu sudraba medaļu komplektus valsts čempionātā. Tāpat viņš ir trīskārtējs Somijas kausa ieguvējs.

Aizvadītajā sezonā "Tiikerit" Somijas čempionātā palika devītajā vietā 11 komandu konkurencē un nesasniedza izslēgšanas spēles, taču arī nezaudēja vietu augstākajā divīzijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu