Federers un Džokovičs sasniedz "US Open" otro kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodžers Federers un Novaks Džokovičs
Rodžers Federers un Novaks Džokovičs Foto: EPA/LETA/TVNET kolāža

Slavenie tenisisti šveicietis Rodžers Federers un serbs Novaks Džokovičs otrdien sasniedza sezonas noslēdzošā "Grand Slam" turnīra - ASV atklātā čempionāta ("US Open") - otro kārtu.

Ar otro numuru izliktais Federers pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-2, 6-4 uzveica japāni Jošihito Nišioku, kurš pasaules rangā atrodams vien 177.vietā.

Līdz šim šveicietis vēl nekad nav zaudējis ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā, gūstot panākumus visos 18 gadījumos.

Pieredzējušajam sportistam izdevās izvairīties no svelmes, kas šobrīd valda Ņujorkā, jo viņa spēle ar Nišioku bija vakara sesijā.

"Pirms tam nemaz nezināju, cik labs Nišioka vispār ir," izteicās Federers par savu pretinieku, kurš vēl pērn bija pasaules ranga sešdesmitniekā, tomēr vēlāk guva nopietnu ceļgala traumu. "Katra seta sākumā vēlējos nospēlēt labi, lai pēc tam būtu vieglāk."

Federers par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis piecas reizes, titulu iegūstot no 2004. līdz 2008.gadam, bet pērn viņš aizcīnījās līdz ceturtdaļfinālam.

Otro kārtu sasniedzis arī šī gada Vimbldonas čempionāta uzvarētājs Džokovičs, kurš pasaules rangā pašlaik atrodas sestajā vietā. Serbs pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 3-6, 6-4, 6-0 uzveica ungāru Mārtonu Fučoviču, kurš ATP rangā atrodas 41.pozīcijā.

Džokovičam tikmēr otrdien bija jāspēlē ļoti karstos laikapstākļos, tenisistam nenoliedzot, ka mačs bijis grūts.

"Mums abiem bija sarežģīti. Šie bija diezgan brutāli apstākļi, bet mēs neesam vienīgie, kuriem tādos bija jāspēlē," pēc cīņas noteica Džokovičs.

Serbu tenisists par ASV atklātā čempionāta uzvarētāju kļuvis 2011. un 2015.gadā.

Otro kārtu sasniedzis arī ar ceturto numuru izliktais Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kurš diezgan droši ar 6-2, 6-1, 6-2 pārspēja planētas 119.raketi Pīteru Polanski no Kanādas.

Pašlaik 21 gadu vecais Zverevs savas karjeras laikā izcīnījis jau deviņus ATP titulus, tomēr "Grand Slam" sacensībās viņš nekad nav ticis tālāk par ceturtdaļfinālu, turklāt to pašu Vācijas sportists paveicis tikai vienu reizi - šogad Francijas atklātajā čempionātā.

ASV atklāto čempionātu turpina arī sacensību septītais numurs un šī turnīra 2014.gada uzvarētājs Marins Čiličs no Horvātijas, kurš pirmajā kārtā atradās vadībā ar 7-5, 6-1, 1-1 pret rumāni Mariusu Copilu, kad pretinieks nolēma izstāties.

Nākamajā kārtā iekļuvis arī pasaules ranga desmitais numurs Dāvids Gofēns no Beļģijas, kurš savā pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 6-2, 7-6 (7:5) pārspēja planētas 242.raketi Federiko Gajo.

Tikmēr dāmu turnīrā otro kārtu sasniegusi titulētā krieviete Marija Šarapova, kura pirmās kārtas cīņā ar 6-2, 7-6 (8:6) uzvarēja 39 gadus veco šveicieti Petiju Šneideri.

Pasaules ranga 186.vietas īpašniece Šniedere pirms tam kļuva par visu laiku vecāko tenisisti, kura caur kvalifikāciju spējusi iekļūt kādā "Grand Slam" turnīrā.

Šarapova, kura pasaules rangā pašlaik atrodas 22.vietā, līdz šim vienīgo reizi ASV atklātajā čempionātā uzvarēja 2006.gadā.

Uzvaru pirmajā kārtā izcīnījusi arī ar sesto numuru izliktā francūziete Karolīne Garsija, kura ar 6-2, 6-2 uzvarēja Lielbritānijas cerību Johannu Kontu (WTA 46.).

Konta vēl nesen bija stabila pasaules ranga pirmā desmitnieka spēlētāja, taču tagad viņai draud izkrišana no pirmā piecdesmitnieka.

Pirms tam otrdien pasaules otrā rakete sieviešu tenisā Karolīna Vozņacka pirmās kārtas cīņā ar 6-3, 6-2 pieveica pieredzējušo austrālieti Samantu Stosuru, kura ASV atklātajā čempionātā uzvarēja 2011.gadā un kura planētas rangā ir 64.vietā.

Līdz šim savas karjeras laikā Vozņacka izcīnījusi vienu "Grand Slam" titulu, triumfējot šogad Austrālijas atklātajā čempionātā, bet šāda līmeņa sacensībās ASV viņa sasniegusi finālu 2009. un 2014.gadā.

Otro kārtu ASV atklātajā čempionātā otrdien sasniedza arī ar piekto numuru izliktā čehiete Petra Kvitova, kura pirmajā kārtā ar 6-1, 6-4 pieveica šī turnīra 2009.gada pusfinālisti Janīnu Vikmairu no Beļģijas (WTA 94.).

Divkārtējā Vimbldonas čempione Kvitova ASV atklātajā čempionātā divreiz sasniegusi ceturtdaļfinālu, to iespējot arī pērn.

Nākamajā ASV atklātā čempionāta kārtā otrdien iekļuva arī tā 2016.gada uzvarētāja Angelika Kerbere no Vācijas, kura ar 7-6 (7:5), 6-3 uzveica krievieti Margaritu Gasparjanu (WTA 370.).

Pasaules ranga ceturtās vietas īpašniece Kerbere šosezon triumfēja Vimbldonas čempionātā.

Otro kārtu sasniedza arī ar desmito numuru izliktā Latvijas pārstāve Aļona Ostapenko, kura otrdien ar 6-4, 4-6, 7-5 smagā cīņā uzvarēja Andrea Petkoviču no Vācijas.

Petkoviča pasaules rangā pašlaik atrodama 89.vietā, kamēr Ostapenko ir desmitā.

Savukārt pasaules rangā 18.vietā esošā Latvijas otrā rakete Sevastova, kura šajā turnīrā izlikta ar 19.numuru, pirmdien ar 6-2, 2-6, 6-3 apspēlēja pasaules 41.raketi Donnu Vekiču no Horvātijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu