Karloss Sainss izcīna uzvaru savā pirmajā Dakaras ātrumposmā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

WRC zvaigzne un Dakaras debitants pārspēja visus, ieskaitot vietējo asu Karlosu Suzu.

83 kilometrus garo ātrumposmu, kas izcēlās ar dubļainu, mīkstu un ļoti slapju segumu, Sainss ar "Volkswagen Race-Toureg" veica mazāk nekā vienā stundā. Otrais rezultāts Karlosam Suzam, kurš brauc ar pagājušā gada "Nissan" rūpnīcas komandas sacīkšu pikapu "Navara". Trešo un ceturto vietu atkal ieņēma "VW" braucēji Bruno Sabī un Juta Kleinšmite. Jāsaka, ka visi pieci "Race - Touareg" iekļuva pirmajā desmitniekā. "Dakar 2005" uzvarētājs Stefans Petransels ieņēma tikai 12. pozīciju, jo pārsita sava "Mitsubishi Pajero Evo" riteni. Rallijreidu komandas "Rīga" ekipāžas ieņēma attiecīgi 50. un 51. vietu, un Māris Saukāns telefonintervijā kanālam TV5 stāstīja, ka uzdevums ir bijis saudzēt tehniku un "neskriet", lai neradītu problēmas vēl esot Eiropā. Savukārt motociklists Jānis Vinters finišēja 36 vietā, kas divsimt motobraucēju konkurencē ir ļoti labs rezultāts. No ātrumposma uzvarētāja Sirila Deprē latvietis atpalika 7 minūtes un 22 sekundes.

"DAF" brauc mājās

Smago automobiļu konkurencē nepārspējams bija četrkārtējais Dakaras uzvarētājs Vladimirs Čagins ar "Kamaz", kamēr viņa komandas biedrs Firdauss Kabirovs sarežģījumu dēļ spēja ieņemt vien 4. vietu. Ātrāko vidū šodien bija bijušie rallisti Mikijs Biazjons un Marku Alens, kas pārgājuši uz smago tehniku un rallijreidā startē ar "Iveco" markas automobiļiem. Krietnu daļu intrigas smagsvaru cīņā atņēma piecu "DAF" automobiļu nepielaišana pie sacensībām. Mašīnu uzbūve tika atzīta par neatbilstošu dokumentācijai, kas nebūtu nekas pārdabisks, ja vien "vainīgie" nebūtu Jans de Rojs un viņa dēls Žerārs de Rojs. Uz mājām Nīderlandē priekšlaikus devās pieci pilnīgi jauni "DAF" sacīkšu automobiļi, kas vienīgie būtu varējuši pārtraukt "Kamaz" uzvaru sēriju.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu