Ziemassvētku dāvana Madridē? (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šovakar pusdesmitos pēc Latvijas laika Spānijas galvasilsētā Madridē savu pēdējo 2005. gada ULEB kausa izcīņas spēli sāks Latvijas basketbola čempionvienība "BK Ventspils". Pretiniekos - vietējie "Estudiantes", kurus savā laukumā ventspilnieki jau ir uzvarējuši.

Ar četrām uzvarām sešās spēlēs "BK Ventspils" ULEB kausa A grupā šobrīd ieņem otro vietu, kamēr Madrides "studentiem" ir par divām uzvarām mazāk un priekšpēdējā pozīcija.

Tomēr tieši abu komandu tikšanās Madridē var būt izšķirīga, nosakot komandu izkārtojumu cīņā par četrām pirmajām vietām, kas garantēs sezonas pagarinājumu "play off" turnīrā.

Uzvaras gadījumā Ventspils komandai astotdaļfināls jau būs rokā, turpretim zaudējums dzīvi pamatīgi sarežģīs. Pat ja savā laukumā izdosies turpināt 100% panākumu sēriju un apspēlēt arī Bulgārijas čempionus "Lukoil Academic", piecu uzvaru var nepietikt vietas izcīnīšanai četriniekā.

Nekāda vieglā dzīve Kārļa Muižnieka komandu negaidīs arī 2006. gada pirmajā spēlē Salonikos, kur revanša alkst vietējais "Aris", kas pirmā apļa mačā Ventspilī piedzīvoja kaunpilnu sagrāvi.

Turklāt ventspilniekiem jau ir negatīva gūto un zaudēto punktu starpība ar "Euphony Bree", un zaudējuma gadījumā Madridē tāda tā, visticamāk, būs arī attiecībā uz "Estudiantes", jo Ventspilī uzvara pār spāņiem tika izcīnīta vien ar minimālu pārsvaru 79:78...

Katrā gadījumā nav pamata cerēt, ka arī sezonas pēdējā spēle, kas notiks izbraukumā ar turnīra pastarīšiem Berlīnes ALBA, varētu būt viegla pastaiga. Par uzvaru jāspēlē jau šovakar, un "Ventspils" ir pierādījusi, ka labāko basketbolu māk parādīt tieši vissvarīgākajos brīžos.

Pēc ļoti neveiksmīgā sezonas sākuma "Estudiantes" ir atguvušies ne tikai ULEB kausā, bet arī Spānijas ACB līgā, kur nedēļas nogalē ļoti rezultatīvā spēlē ar 100:98 uzvarēja Eirolīgas komandu "Unicaja".

Tā bija komandas piektā uzvara sezonā, kas turnīra tabulā ļāva pakāpties jau uz 11. vietu (skat. tabulu).

Pret "Unicaja" 28 punktus guva amerikānis Viljamss Makdonalds (att.), kurš ar 15,2 punktiem vidēji spēlē ir komandas rezultatīvākais vīrs arī ULEB kausā. Tikpat - 15,2 punktus ULEB kausa mačos vidēji ir guvis arī Spānijas izlases basketbolists Ikers Iturbe.

Makdonalds "Estudiantes" komandā ir labākais arī cīņā par atlēkušajām bumbām - sešas vidēji spēlē, bet astotais labākais ULEB kausa piespēlētājs ir Serhio Rodrigess (vidēji 4,5).

Ventspilniekiem spēle Madridē būs jau otrais mačs bez saspēles vadītāja Maikla Džordana. No komandas sastāva sliktās sportiskās formas dēļ ir atbrīvots arī viņa aizstājējs Korejs Santī.

Līdz ar to divpadsmitniekā vietu ir atguvis Pāvels Veselovs, taču viņš visticamāk šodien laukumā neizies.

Uz Madridi kopā ar komandu ir devies arī Raitis Grafs, kurš pret "Euphony Bree" izmežģīja potīti un pēc mediķu prognozēm varētu nespēlēt vismaz desmit dienas. Grūti progozēt cik liels palīgs viņš varētu būt savai komandai, katrā gadījumā uz lielāku spēles laiku var gatavoties Mārtiņš Skirmants, kurš vēl ir patālu no savas optimālās formas.

Foto: AFI

Starp labākajiem desmit statistikas rādītājos šobrīd atrodami divu ventspilnieku vārdi - Terenss Tomass (att.) ieņem devīto vietu vērtīgāko spēlētāju rangā un ir ceturtais labākais atlēkušo bumbu vācējs - 7,8 bumbas vidēji spēlē.

Piekto vietu starp bloķētājiem ieņem Latvijas izlases centrs Raitis Grafs - 1,5 bloki spēlē.

Tikšanās Madridē solās būt bezkompromisa kauja un acīmredzot - ļoti, ļoti smaga Latvijas čempioniem. Kāpēc nesagādāt sev un visiem pārējiem labu Ziemassvētku dāvanu?

Feliz Navidad!*

*Priecīgus Ziemassvētkus! - spāņu val.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu