Uzvara paliek uzvara! (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

ULEB kausa turnīrā ceturto uzvaru sezonā šodien izcīnīja Latvijas čempioni "BK Ventspils", kas savā laukumā uzvarēja Beļģijas čempionvienību "Euphony Bree". Ventspilnieki, kuru rindās šodien rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Raitis Grafs, savā laukumā nav zaudējuši jau 11 spēlēs pēc kārtas.

Izšķirošo pārsvaru panākot jau spēles pirmajās desmit minūtēs, "BK Ventspils" visā mačā Brī pilsētas komandu uzvarēja ar 79:69 un A grupā pakāpās uz otro vietu aiz Saloniku "Aris".

Pa ceturtdaļām - 29:15, 21:16, 14:18, 15:20.

Pret Beļģijas čempioniem fantastiski lietderīgi nospēlēja Raitis Grafs, kurš savus 16 punktus (2p 6/8, sm 4/4) guva nieka 14 minūšu un 15 sekunžu laikā!! Latvijas izlases centram šoreiz "double-double", jo viņa kontā arī desmit atlēkušās bumbas un vēl arī trīs bloķēti pretinieku metieni.

Grafs šajā spēlē ieguva augstāko lietderības koeficientu +27, diemžēl epizodē, kad iemeta savu pēdējo grozu, savainoja potīti un tagad nav zināms, vai varēs piedalīties arī 2005. gada pēdējā spēlē Madridē.

"Uzvara paliek uzvara," telefonsarunā neilgi pēc spēles beigām teica Grafs, piebilstot, ka nedaudz tomēr nožēlo, ka neizdevās uzvarēt vismaz ar +12, "Domāju, ka kopumā pret beļģiem izmantojām visas savas stiprās puses, turklāt pirmajā puslaikā izdevās apturēt viņu ātros uzbrukumus, kas mums sagādāja lielas problēmas pirmajā spēlē".

Lielāko pārsvaru +21, laukuma saimnieki panāca pirmā puslaika beigās, taču spēles beigas neiznāca tik veiksmīgas. Lai arī tika gūts revanšs par zaudējumu izbraukumā (63:74), divu spēļu summā ventspilniekiem tagad ir nelabvēlīga gūto un zaudēto punktu starpība -1.

Šāda rēķināšana kļūs nozīmīga, ja grupu turnīra noslēgumā "Ventspils" un "Euphony Bree" būs vienāds uzvaru skaits. Diemžēl augstāku vietu tad ieņems beļģi, un nav izslēgts, ka šī nianse Latvijas čempionus var atstāt ārpus "play off".

Pēc nedēļas Ventspils basketbola klubu gaida smaga izbraukuma spēle Madridē ar "Estudiantes", bet 3. janvārī - ne mazāk grūts pārbaudījums Salonikos pret "Aris".

14 punktus uzvarai šodien pievienoja Rašīds Brokenboro, bet pa 13 Jāņa Blūma un Terensa Tomasa rēķinā. Tomass izcīnīja arī desmit atlēkušās bumbas un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja.

Mājinieki visā spēlē izteikti dominēja zem groziem (48 pret 31) un aizsardzībā astoņas reizes bloķēja "Euphony Bree" komandas metienus.

Vienīgais spēles elements, kurā "Ventspils" komanda pārliecinoši zaudēja saviem oponentiem, bija pieļautās kļūdas - 22 pret 14.

Foto: AFI

"BK Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks (att.) telefonsarunā ar TVNET korespondentu uzsvēra, ka spēle kopumā esot bijusi laba, lai arī līdz galam saglabāt maksimālu koncentrēšanos nav izdevies: "Bijām ļoti labi sagatavojušies un jau no pirmās minūtes izpildījām spēles plānu. Dominējām visās pozīcijās, izņemot pieļautās kļūdas un otrajā puslaikā atdevām iniciatīvu, kā rezultātā gandarījums par uzvaru nav tiks liels, kāds tas varēja būt".

"BK Ventspils" starta piecnieks - Blūms, Raimonds Vaikulis, Lamārs Džonsons, Tomass, Marions Petrāvičs.

Pēc precīziem lietuvieša Petrāviča un amerikāņa Džonsona uzbrukumiem, kā arī latvieša Blūma trīspunktu metiena ventspilniekiem spēles sākumā izdevās labs izrāviens - 7:0!

Laukuma saimnieku ofensīva ar to nebeidzās - trīspunktnieku iemeta arī Vaikulis, rezultatīvi turpināja darboties Petrāvičs, bet, kad Blūms guva piecus punktus (2p + 3p) pēc kārtas, - jau 21:5 pirmās ceturtdaļas 6. minūtē!!

Pēc pirmajām desmit minūtēm - 29:15.

Raitis Grafs pakāpeniski kļūst par vienu no komandas līderiem.
Raitis Grafs pakāpeniski kļūst par vienu no komandas līderiem. Foto: euroleague basketball

Otrā ceturtdaļa iesākās ar Ivara Timermaņa gūto grozu no tuvas distances, un nepilnu četru minūšu laikā mājiniekiem izdevās izrāviens ar 10:4 - pirmos punktus spēlē guva arī iepriekšējās spēles varonis Brokenboro, Blūms iemeta jau savu trešo tālmetienu, bet cīnītāja īpašības demonstrēja Grafs.

Vispirms Latvijas izlases centrs izcīnīja atlēkušo bumbu uzbrukumā, un mirkli vēlāk raidīja bumbu grozā par spīti noteikumu pārkāpumam. Raitis iemeta arī soda metienu, un ceturtdaļas vidū "Ventspils" pārsvars sasniedza jau 19 punktus (39:20).

Tad sekoja neliels atslābums, kad pa reizei precīzi uzbrukumi padevās Braianam Linčam, Trevisam Konlanam un Herbertam Bertam, un viesi samazināja rezultāta starpību līdz 39:26.

Tomēr puslaika beigās ventspilnieki atkal bija zirgā - vēl piecus punktus guva Grafs, četrus pievienoja Tomass, divus Vaikulis, un komfortabls pārsvars pēc pirmā puslaika - 50:31.

Trešās ceturtdaļas sākumā Latvijas čempioni piedzīvoja savu lielāko krīzi, jo četrarpus minūšu laikā nespēja gūt nevienu punktu, turpretim viesi iemeta veselus desmit un pietuvojās līdz draudīgam deviņu punktu attālumam - 50:41.

Foto: AFI

Ieilgušo "sausumu" pārtrauca Tomass (att.), četrus punktus pēc kārtas guva Brokenboro un precīzi uzbruka Grafs, pāris minūtēs atjaunojot puslīdz drošo 15 punktu pārsvaru - 58:43.

Šis handikaps saglabājās arī pēc trešās ceturtdaļas - 64:49.

Spēles pēdējā cēliena pašā ievadā tālmetienu trāpīja Tomass, Brokenboro iemeta divus no trim soda metieniem, un šķita, ka izcīnīt uzvaru ar vismaz 12 punktu starpību nebūs nekādu problēmu - 69:51.

Tomēr ķibeles sākās tad, kad ceturtdaļas vidū, gūdams savu 16. punktu, Grafs neveiksmīgi piezemējās uz Rodžera Haginsa kājas un diezgan nopietni izmežģīja potīti. Laukumā viņš tā arī neatgriezās, bet viesi drīz vien samazināja rezultāta starpību līdz vēlamajiem desmit punktiem.

Slidenais rezultāts saglabājās līdz pat spēles galotnei, un, kad divas sekundes pirms spēles beigām Beļģijas čempioni atkal panāca nepieciešamo -10, gūt atbildes grozu ventspilniekiem vairs neizdevās. Tomasa izmisīgais tālmetiens bija neprecīzs. Atliek priecāties par uzvaru un cerēt, ka grupu turnīra noslēgumā nebūs jādala vieta ar "Euphony Bree".

Rezultatīvākais viesu komandā ar 15 punktiem bija Haginss, pa 12 punktiem guva Braians Linčs un Džuliuss Dženkinss.

Statistika: BK Ventspils - 2p 24/46, 3p 5/16, sm 16/23, Euphony Bree - 2p 22/52, 3p 3/20, 16/22.

BK Ventspils rindās vēl spēlēja un punktus guva: Petrāvičs 8 p.+ 10 a.b., Vaikulis 5 p., Timermanis 4 p.+ 5 a.b., Džonsons 4 p., Viļums 2 p.

Mārtiņš Skirmants, Kristaps Purnis un komandas jaunais aizsargs Korejs Santī laukumā neizgāja.

Citās A grupas spēlēs Sofijas "Lukoil Academic" ar 88:83 savā laukumā uzvarēja Madrides "Estudiantes" , bet Saloniku "Aris" ar 97:80 pārspēja Berlīnes ALBA. Grieķi ar vienu kāju jau ir "play off" turnīrā, turpretim vācu komandai atlikušas tikai teorētiskas cerības.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu