Triumfs pēdējo sekunžu drāmā! (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: eurobasket.com

Latvijas čempionvienība "BK Ventspils" šodien savā laukumā izcīnīja pirmo uzvaru ULEB kausa izcīņas jaunajā sezonā, dramatiskā galotnē ar 79:78 pieveicot Madrides "Estudiantes". Uzvaras grozu guva Jānis Blūms, bet līdera lomu šajā mačā uzņēmās Latvijas izlases uzbrucējs Ivars Timermanis.

Par vienu no spēles galvenajiem varoņiem kļuva Ivars Timermanis, kurš guva 22 punktus un izcīnīja 12 bumbas zem groziem, savukārt Jānis Blūms pēdējā minūtē iemeta uzvaras grozu, bet visā spēlē izcēlās ar 16 punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

Pa ceturtdaļām - 16:19, 29:24, 13:21, 21:14.

Ventspilniekiem šis bija pirmais panākums ULEB kausa 2005./2006. gada sezonā, turpretī madridiešiem otrā neveiksme pēc kārtas, bet pieskaitot ACB līgu - jau astotais zaudējums sezonā.

Latvijas čempioni A grupā tagad ir pakāpušies uz ceturto vietu.

"Tas ir tikai sākums," īsā telefonsarunā drīz pēc spēles beigām, TVNET korespondentam optimisma pilns apgalvoja mača varonis Ivars Timermanis.

"Visā spēles garumā, arī bezcerīgās situācijās, cīnījāmies kā komanda. Jau iesildoties jutu, ka diezgan labi krīt, un pēc pirmā "trīnīša" patiešām nodomāju, ka šodien būs "krītamā diena".

Timermanis šajā spēlē realizēja piecus no deviņiem tālmetieniem un piecus no sešiem soda metieniem. Viņš izdarīja arī divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Jau pirmajā puslaikā viņš bija guvis 14 punktus (3p 3/5) un izcīnījis astoņas atlēkušās bumbas.

Šī bija viena no tām retajām spēlēm sezonā, kad komandas galvenais treneris Kārlis Muižnieks vienam spēlētājam ļāva spēlēt ievērojamu spēles cēlienu. Citu variantu nebija, jo komandas rindās šoreiz bija parādījies līderis un Timermanis laukumā dabūja svīst 34 minūtes 15 sekundes!

"Pārnākot mājās, nebija spēka pat karoti pacelt pie mutes, un labi vien ir (smejas), ka dzīvoju pirmajā stāvā," noguris, bet gandarīts pēc labi paveiktā darba izklausījās Ivars.

Foto: AFI

Jānis Blūms, kurš guva uzvaras grozu, atzina, ka šoreiz Fortūna bijusi mājinieku sabiedrotā: "Komandas bija spēkos ļoti līdzīgas un bez veiksmes te nevarēja iztikt. Pēdējās sekundēs spāņus acīmredzot iegāza tas, ka viņi nevarēja paņemt minūtes pārtraukumu, tāpēc izskatījās pavisam apjukuši."

Blūms arī atminējās, ka pēdējoreiz uzvaras grozu bija guvis šāgada "Ventspils naftas kausa" izcīņas spēlē pret Maskavas "Dinamo", un pastāstīja, ka šoreiz to zinājis jau laikus: "Jau uzbrukuma sākumā jutu, ka izšķirīgais metiens būs jāmet tieši man, un zināju, ka trāpīšu..."

Pirmo ceturtdaļu ar 16:19 savā labā noslēdza "Estudiantes", bet pēc pirmā puslaika ar 45:43 vadībā jau bija laukuma saimnieki. Pēc trešās ceturtdaļas ventspilnieki no jauna bija nonākuši iedzinēju lomā ar 58:64, taču nekur tālu "aizbēgt" viesiem neizdevās, un arī turpinājumā vadībā ik pa brīdim izrāvās te viena, te otra komanda.

Rezultatīvākais viesu rindās šīsdienas mačā ar 15 punktiem bija Havjērs Mendiburu, bet pa 13 guva Karloss Himeness un Serhio Rodrigess.

Likteņa ironija, bet spēles galotnē no diezgan tuvas distances potenciālo "uzvaras metienu" nopūdelēja tieši pieredzējušie Spānijas izlases vīri Himeness un Ikers Iturbe.

Foto: AFI

"Par uzvaru, protams, liels prieks," telefonsarunā atzīmēja Kārlis Muižnieks (att.). "Gandarījums, ka parādījām raksturu un spējām lauzt spēles gaitu nelabvēlīgajās situācijās, jo iniciatīva brīžiem pilnībā bija viesu rokās."

"Lielāku palīdzību uzbrukumā cerēju sagaidīt no centra spēlētājiem, tomēr komanda joprojām turpina veidoties un labāku izpildījumu varētu vēlēties daudzās un dažādās niansēs," uzsvēra Muižnieks.

Ar 11 atlēkušajām bumbām un diviem bloķētiem metieniem šajā spēlē izcēlās Raitis Grafs (2p 1/9), bet lietuvieša Mariona Petrāviča rēķinā deviņi punkti un piecas atlēkušās bumbas.

Grafs īpaši pelnījis uzslavu par "skaidru galvu" pēdējās sekundēs, kad, saņēmis piespēli groza tuvumā, neļāvās kārdinājumam un tā vietā, lai gūtu divus punktus, teicami izspēlēja bumbu ārā aiz tālmetienu līnijas, un spēles laiks ar to arī bija galā.

Foto: eurobasket.com

Arī

vietējais

Maikls Džordans (att.) pēdējās minūtēs paveica vairākus mini varoņdarbus - iemeta svarīgu pustālo, soda metienus un pārtvēra pretinieku piespēli (visā spēlē 6 p.+ 5 piesp.).

Atlēkušās bumbas: Ventspils - 44, Madride - 32, piespēles - 16 pret 9.

Statistika: Ventspils - 2p 16/45, 3p 10/27, sm 17/21, Estudiantes - 2p 19/37, 3p 6/16, sm 22/28.

Ventspils komandā vēl spēlēja un punktus guva: Viļums 6 p., Tomass 6 p.+ 7 a.b., Džonsons 6 p., Vaikulis 4 p., Skirmants 2 p., Purnis 0 p., Brokenboro 0 p.

Pēc nedēļas "Ventspils" savā laukumā uzņems Saloniku "Aris", kas šodien savā laukumā ar 81:74 pārspēja "Euphony Bree".

Vēl šodien Sofijas "Lukoil Academic" ar 108:88 sagrāva Berlīnes ALBA un kopā ar "Aris" tagad dala pirmo vietu A apakšgrupā.

Citu spēļu rezultāti

B grupa: "Panionios" - "Demon Astronauts" 79:74, "Hemofarm" -"Reggio Emilia" 78:69, "Asvel" - "Anwil" 61:49.

C grupa: "Besiktas" - "Etosa Alicante" 87:93 2OT, "Queluz Sintra" -"Zeleznik" 91:94, "Charleroi" - "UNICS" 59:61.

D grupa: "Lottomatica Roma" - Maskavas "Dinamo" 72:97, "Hapoel Migdal" - "Skyliners" 80:65, "Crvena Zvezda" - "Le Mans Sarthe" 85:73.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu