Jānis Lieliskais! Ko NHL? (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hpk.fi

Ar divām rezultatīvām piespēlēm Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Jānis Sprukts otrdien kļuva par galveno varoni spēlē, kurā Hēmenlinnas HPK uzvarēja Somijas čempionāta līderus "Tappara" un izvirzījās turnīra līderpozīcijās.

Latvijas izlases centra uzbrucējs vakar asistēja abos vārtu guvumos, un tas izrādījās pietiekami, lai HPK ar 2:1 izbraukumā apspēlētu līderus Tamperes "Tappara" un pirmoreiz kopš sezonas sākuma atkal atgrieztos turnīra tabulas virsotnē.

Hēmenlinnas komandai tā bija sestā uzvara pēc kārtas.

Sprukts pilnīgi pelnīti tika atzīts par šā mača pirmo zvaigzni un ar 14 punktiem (8+6) Somijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ir pakāpies jau uz piekto vietu.

Sprukta lietderības koeficients ir +12, un tas ir trešais augstākais visā līgā.

Pret "Tappara" varenais Jānis otrā periodā 18. minūtē vispirms palīdzēja Janne Lahti pirmo vārtu guvumā, bet trešā periodā devītajā minūtē, tikai 23 sekundes pēc tam, kad "Tappara" bija panākuši izlīdzinājumu, rezultatīvi piespēlēja uzvaras vārtu autoram Miko Laine.

Foto: hpk.fi

Sprukta komandas biedrs latviešu aizsargs Kaspars Astašenko (att.) šajā spēlē nopelnīja divas soda minūtes.

Ar 35 punktiem - par vienu punktu tagad apsteidzot "Tappara" - Sprukts un Co tagad ir kļuvuši par turnīra līderiem.

Nav šaubu, ka notikumus Somijas līgā un arī HPK komandā vēro NHL komandu skauti, tajā skaitā no Floridas "Panthers", kas 2000. gadā drafta astotajā kārtā ar kopējo 234. numuru rezervēja tiesības tieši uz Jāni Spruktu. Vai pienācis laiks 23 gadus jauno latvieti paaugstināt amatā?...

Lai hokejista lielākais sapnis piepildās!

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu