Latvijas basketbolā ienāk Lāčplēsis (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sporta klubs "Valmiera" un AS "Lāčplēša alus" parakstījuši sadarbības līgumu par atbalstu Valmieras basketbola komandai. Turpmāk komanda, kas līdz šim bija pazīstama kā "Valmieras piens", sauksies "Valmiera-Lāčplēša alus".

Sadarbības līgums noslēgts uz vienu gadu un paredz kā AS "Lāčplēša alus" finansiālu atbalstu komandai, tā arī nodrošinājumu ar SIA "Cido Pārtikas Grupa" produkciju, tai skaitā minerālūdeni "Mangaļi" par "Lāčplēša alus" vārda popularizēšanu.

"Komandai ir visi priekšnosacījumi, lai sezona būtu veiksmīga, - atrasti uzticami atbalstītāji, jaunā Vidzemes Olimpiskā centra halle nodrošinās mūsdienīgus un ērtus apstākļus kā treniņiem, tā spēlēm. Spēlētāju sastāvs ir jauns un perspektīvs, tāpēc sezona solās būt smaga, bet aizraujoša," atzina Kļaviņš.

"Valmiera-Lāčplēša alus" komanda šosezon nokomplektēta no jauna. No pērnā Latvijas basketbola līgas bronzas sastāva palikuši Jānis Bambis, Jānis Graudiņš, Edgars Bergmanis un vienīgais leģionārs komandā lietuvietis Justs Česnavičs.

Komandā klāt nākuši gados jauni un daudzsološi spēlētāji - Latvijas U-20 izlases basketbolisti Māris Gulbis ("Barons"/LU) un Edijs Šlesers ("Cape Holland Den Helder", Nīderlande), trīs pērnās sezonas Ventspils augstskolas komandas pamatsastāva spēlētāji Renārs Zeltiņš, Aksels Vairogs un Edgars Reķis, kā arī aizvadītā LBAL čempionāta rezultatīvākais basketbolists Mārtiņš Berķis (VEF/LSPA) un divi pašmāju basketbola audzēkņi ar LBAL pieredzi no SCO/"Reinis" - Jānis Kliesmets un Latvijas U-16 izlases līderis Dairis Bertāns.

"AS "Lāčplēša alus" šī ir pirmā nopietnā debija sportā, turklāt basketbola komanda pagājušā sezonā ir soli priekšā - ja Valmieras komanda Latvijā ierindojās trešajā vietā, tad mums bronzas medaļas vēl tikai jāizcīna," atzīst AS "Lāčplēša alus" rīkotājdirektors Vadims Vlasovs.

"Lēmums par sadarbību ir abpusējas uzticēšanās apliecinājums - mēs ceram, ka mūsu ieguldījums palīdzēs komandai šosezon sasniegt lieliskus rezultātus, savukārt komandas panākumu gaisotnē pieaugs "Lāčplēša alus" cienītāju pulks," viņš piebilda.

Pirmās spēles jaunajā sastāvā ar jauno nosaukumu komanda aizvadīja Igaunijas pilsētā Rakverē, kur ieguva otro vietu Vesenbergas kausa izcīņā, ar 95:78 pārspējot mājniekus un ar 72:69 Lietuvas komandu "Panevežys", bet ar 67:70 piekāpjoties Somijas čempioniem Laperantas NMKY. Savukārt 16.septembrī un 17.septembrī Valmierā izcīnītas uzvaras pār Rakveres basketbolistiem ar attiecīgi 88:80 un 101:81.

"Esam lepni, ka Valmiera ir to Latvijas pilsētu vidū, kas līdzās citām prioritātēm ierindojusi sporta attīstību. Panākumi un izcīnītas uzvaras iedvesmo jauniem plāniem. Drīzumā Valmierā pabeigsim Vidzemes Olimpiskā centra būvniecību. Tā būs lieliska bāzēšanās vieta Latvijas sportā sevi jau pieteikušām basketbola un florbola komandām, kā arī sniegs iespēju pilsētā pastiprināti attīstīt vēl citus sporta veidus, hokeju ieskaitot," norādīja Valmieras domes izpilddirektors Jānis Baiks.

"Mēs savai basketbola komandai redzam lielu potenciālu un iespējas. Patiesi priecē, ka akciju sabiedrības "Lāčplēša alus" vadība ir uzticējusies tai, un ceru, ka ar kopīgu atbalstu un komandas mērķtiecīgu darbu varēsim uzrādīt labus rezultātus gan Latvijas Basketbola līgas, gan Baltijas Basketbola līgas ietvaros," viņš uzsvēra.

Komandas atbalstītāju vidū vēl ir tādi uzticami un stabili partneri kā Valmieras dome, "Vidzemes energoceltnieks", AS "Hansabanka", "Kurši", "Knauf" un citi.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu