NBA čempioni - Sanantonio Spurs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Par Nacionālās basketbola asociācijas 2004./2005.gada sezonas čempioniem ceturtdien kļuva Sanantonio "Spurs", kas finālsērijas izšķirošajā - septītajā - mačā savā laukumā ar 81:74 pieveica pagājušā gada čempionus Detroitas "Pistons".

Uzvarētāju labā Tims Dankans guva 25 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. Tieši Dankans tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu.

Visā sērijā "Spurs" triumfēja ar 4-3, tiekot pie sava trešā titula pēdējo septiņu gadu laikā. Sanantonio klubs čempionu titulu izcīnīja arī 1999. un 2003. gadā.

Ceturtdienas mačā uzvarētāju labā 23 punktus guva argentīnietis Emanuels Žinobilī, bet ar 15 punktiem savai komandai palīdzēja veterāns Roberts Horijs.

"Pistons" sastāvā pieci basketbolisti guva vismaz desmit punktu katrs. Ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Ričards Hamiltons, kas izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas. 13 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Čonsija Bilapa rēķinā, bet Bens Volless guva 12 punktu un izcīnīja 11 atlēkušo bumbu.

Dankans par finālsērijas vērtīgāko basketbolistu tiek atzīts jau trešo reizi karjerā (1999. un 2003. gadā). Trīs reizes šis gods ticis arī Šakilam O''Nīlam un "Maģiskajam" Džonsonam, bet līderis šajā ziņā ar sešiem tituliem ir Maikls Džordans.

Šīs sezonas finālsērijā visos septiņos mačos Dankans tika pie "double-double". Septiņās spēlēs kopā viņš guva 138 punktus un izcīnīja 99 atlēkušās bumbas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu