Vimbldona: zemenes ar putukrējumu... un teniss

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Vimbldonas tenisa turnīra pirmajā spēļu dienā, pirmdien, uzvaras izcīnīja visi galvenie favorīti, tajā skaitā gan vīriešu, gan sieviešu pasaules ranga pirmie numuri Rodžers Federers un Lindseja Devenporte. Vienīgais pārsteigums - ar desmito numuru izliktā Petija Šnaidere zaudēja itālietei Antonellai Serrai Dzaneti.

Zemenes, putukrējums, Federers...

Vimbldona atkal ir pasaules sporta centrs. Leģendārajā "Visanglijas launa tenisa un kriketa klubā" divu nedēļu garumā atkal saimniekos pasaules labākie tenisisti, un visi, kam nebūs slinkums, atkal varēs baudīt tradicionālās Vimbldonas zemenes ar putukrējumu.

Šveicietis Federers, kurš ir divu pēdējo gadu pasaulē vecākā (kopš 1877. gada) un prestižākā turnīra uzvarētājs, Vimbldonas atmosfēru nu jau divus gadus ir izbaudījis pēc pilnas programmas.

Šogad pirmajā kārtā viņam pretim stājās 23 gadus vecais Francijas tenisists Pols Anrī Matjē, kurš pasaules rangā ieņem 58. vietu un Vimbldonā nekad nav ticis tālāk par otro kārtu.

Federeram pietika ar stundu un 50 minūtēm, lai uzvarētu francūzi ar 6-4, 6-2, 6-4. Pirmajā un trešajā setā raksturu parādīja arī Matjē. Pirmajā setā nonācis zaudētājos ar 2-0, viņš spēja salauzt Federera servi un izlīdzināt rezultātu, bet trešajā setā braši turējās līdz rezultātam 4-4.

Tad Federers "izšāva" izšķirošo zalvi un pielika punktu pirmajai spēlei, kurā servēja 18 (!) eisus, kamēr Matjē tas izdevās tikai divreiz. Zāles laukumos, kur bumbiņas no zemes atlec daudz ātrāk, servei, kas ir viens no Federera bargākajiem ieročiem, ir milzīga nozīme.

Salīdzinot ar savu pretinieku, pasaules pirmā rakete pieļāva arī divreiz mazāk nepiespiesto kļūdu - 15, turpretim Matjē tādu bija 33.

Otrajā kārtā Federera pretinieks būs 21 gadu vecais turnīra debitants čehs Ivo Minars.

Roland Garros finālista ātrās brīvdienas

Pirmās kārtas barjeru bez problēmām pārvarēja virkne citu galveno favorītu - ar trešo un piekto numuru attiecīgi izliktie austrālietis Leitons Hjūits un krievs Marats Safins, kā arī krievs Nikolajs Davidenko (8), horvāts Mario Ančičs (10) un viena no galvenajām mājinieku cerībām brits Gregs Rusedskis.

Foto: AFI

Pirmā kārta izrādījās arī pēdējā Francijas atklāto meistarsacīkšu finālistam argentīnietim Mariano Puertam (att. - 16), kurš trīs setos ar 1-6, 1-6, 4-6 kapitulēja pasaules 91. raketei vācietim Larsam Burgsmilleram.

Devenporte - kā pa sviestu, Šnaidere - "goodby"

Arī pasaules sieviešu ranga līderei amerikānietei Lindsejai Devenportei, kura Vimbldonā ir uzvarējusi 1999. gadā, pirmajā kārtā nebija nekādu problēmu apspēlēt krievieti Alīnu Židkovu 6-0 un 6-2.

Visai pārliecinošas uzvaras turnīra ievadā izcīnīja arī francūziete Amēlija Moresmo (3), krievietes Svetlana Kuzņecova (5), Jeļena Dementjeva (6) un beļģiete Kima Klijstersa (15).

Foto: AFI

Daudz pūļu un sviedru pirmā spēle prasīja pagājušā gada "French open" čempionei krievietei Anastasijai Miskinai (att. - 9), kura pirmajā setā 5-7 zaudēja čehietei Katerinai Bohmovai, tad līdz ar nagiem izglābās otrā seta taibreikā 7-6 (7:4), visbeidzot ar 6-4 uzvarēja gan izšķirošo setu, gan visu spēli.

Nekāda labā oma šobrīd nav ar desmito numuru izliktajai Šveices tenisistei Petijai Šnaiderei, kas jau pirmajā kārtā negaidīti ar 4-6, 7-6 (9:7), 3-6 zaudēja mazpazīstamajai itālietei Antonellai Serrai Dzaneti.

Līdz šim Itālijas tenisistei Vimbldonā nebija izdevies tikt tālāk par pirmo kārtu.

Rīt notiks pārējās pirmās kārtas spēles. Interesanti būs pavērot, kā ar zāles īpatnībām tiks galā tenisita karalis un "Roland Garros" čempions Rafaels Nadals no Spānijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu