Kurtam Lindstrēmam draud tiesas darbi (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā šodien raksta "NRA", agrākajam Latvijas hokeja izlases galvenajam trenerim Kurtam Lindstrēmam draud tiesas darbi par iespējamu nodokļu nemaksāšanu. Pagaidām gan paša Kurres vaina nav noteikta, zināms gan, ka kompānijai "Curre Lindstroem personnel Ltd.", kuru vaino šai noziegumā, Lindstrēms ļāvis izmantot savu vārdu, pats nebūdams īstais īpašnieks.

"Curre Lindstroem personnel Ltd." nav samaksājusi nodokļos un darba devēja nodevās gandrīz pusotru miljonu eiro, ko tagad izmeklē Zviedrijas Nacionālais ekonomisko noziegumu izmeklēšanas birojs. Zviedrijas policija atsakās komentēt notikušo. Pats Lindstrēms uzsver, ka vairs nav firmas īpašnieks, tāpēc arī nav atbildīgs par tās darbību. Savulaik šī Lindstrēma dibinātā kompānija ne tikai nodarbojās ar darbā iekārtošanas jautājumiem, bet arī pirka Latvijas hokeja izlasei uzvalkus un paklājus ģērbtuvēs. Kopš 2004. gada maija kompānija pieder citai personai, jo Lindstrēms teicās pārdevis kompāniju, jo turpmāk darbosies kā konsultants publisko attiecību jautājumos, kā arī ļaus izmantot savu vārdu firmas nosaukumā. Par šiem pakalpojumiem viņš saņēmis apmēram 10 000 eiro, un par šo summu nodokļi esot samaksāti. Taču 2004. gada augustā viņš atkal parādījies kā kompānijas likumīgais īpašnieks, lai arī esot pārdevis uzņēmumu jau pavasarī. Uz dokumenta, kas to apliecina, esot paša Lindstrēma paraksts, ko agrākais treneris nespēj paskaidrot. Viņš tikai norāda, ka acīmredzot pārlieku uzticējies cilvēkiem un nu jūtoties piekrāpts. Zviedrijas policijas rīcībā esot dokumenti, kas apliecina, ka treneris joprojām uzskatāms par "Curre Lindstroem personnel Ltd." īpašnieku, tātad – arī atbildīgo personu par tās darījumiem.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu