Ventspils basketbols: pārlādēts un gatavs misijai kaujas apstākļos (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

SEB Baltijas basketbola līgas spēlē Latvijas čempioni BK "Ventspils" otrdienas vakarā savā laukumā uzvarēja tuvākos sekotājus BC "Šiauliai" un nostiprinājās turnīra pirmajā četriniekā, kas pavasarī garantēs vietu BBL "Final Four".

Džastinam Lavam, Maikam Lenzlijam un Brentam Raitam visiem kopā gūstot 57 punktus, BK "Ventspils" pārliecinoši apspēlēja "Šiauliai" ar 105:79. Tā bija ventspilnieku otrā uzvara pēc kārtas, septītā Baltijas basketbola līgā un jau 31. šajā sezonā. Pēc pirmā puslaika kurzemniekiem bija tikai piecu punktu pārsvars, taču tūlīt pēc ģērbtuvju apmeklējuma vīri no Šauļiem dabūja izbaudīt visu to labāko, uz ko ir spējīgs šis Ventspils basketbola modelis. 37:16 - tāds ir trešās ceturtdaļas rezultāts, kas tika panākts, pretinieku kārtējoreiz sapinot aizsardzības tīmekļos, un šoreiz nepievīla arī uzbrukums, tajā skaitā tālmetieni.

Īsts līderis ne pirmoreiz šajā sezonā bija Džastins Lavs (att. pa kreisi) - 22 punkti tikai 17 minūšu laikā ar fenomenālu precizitāti - 2p 3/3, 3p 5/6 (!) un sm 3/4. Labi palīgi viņam bija arī Lenzlijs (att. pa labi), kurš guva 18 punktus, kā arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, un Brents Raits - 17 punkti + 9 bumbas pie groziem.
Šī bija pirmā spēle sezonā, kad komandas trenera Kārļa Muižnieka rīcībā bija pilns komandas sastāvs - 12 spēlētāji, un vismaz uz dažām minūtēm laukumā tika ikviens no duča. Uzvaras kaldināšanā "trīs musketieriem" palīdzēja visi pārējie, vienmērīgi sadalot gūtos punktus savā starpā. Vienīgais, kurš palika "uz nulles", bija Renārs Zeltiņš, kurš laukumā pavadīja tikai sešas minūtes, un arī kopumā Muižnieks iespēju robežās centās dot atpūtu komandas līderiem. Tā, piemēram, Mārtiņš Skirmants spēlēja 10 minūtes, bet Ķēstutis Šestoks - 18. Ventspilniekiem šajā spēlē izdevās iemest 12 no 25 trīspunktu metieniem, kas bija galvenais arguments, ko nespēja apstrīdēt leiši -tikai pieci precīzi tālmetieni no 16. Rezultatīvākais Šauļu komandas rindās bija Dariuss Pakamanis - 20 punkti, tajā skaitā pieci no pieciem divpunktu metieniem. Valmieriešu kapracis Arvīds Cepulis tika nosegts tā, ka no spēles spēja izmest tikai četrus metienus un finišēt ar trīs punktiem. Ceturtdien izbraukumā BK "Ventspils" tiksies ar vēl vienu Lietuvas komandu Klaipēdas "Neptunas", kuru savā laukumā uzvarēja ar 82:66.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu