BK Ventspils: visas emocijas palika mājās (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Negaidītu neveiksmi SEB Baltijas Basketbola līgas pirmās divīzijas spēlē piektdien piedzīvoja Latvijas čempionvienība BK "Ventspils", kas izbraukumā zaudēja Igaunijas komandai "Ehitustooriist". Ar četrām uzvarām sešās spēlēs kurzemnieki turnīra tabulā ir noslīdējuši uz trešo vietu.

Pēdējā ceturtdaļā zaudējot spēles sākumā iekrāto 16 punktu pārsvaru, BK "Ventspils" spēles galotnē kapitulēja Tallinas komandai ar 70:73 (20:13, 19:10, 19:22, 12:28). Ventspils komandai šis bija otrais zaudējums Baltijas līgā, ceturtais šajā sezonā kopumā, bet jau trešais pēdējo divu nedēļu laikā. Par mājinieku varoni kļuva leģionārs Viktors Gonzaless, kas minūti pirms spēles beigām ar tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz 67:70, bet pašā galotnē ar trīs pēc kārtas precīziem soda metieniem nodrošināja savai komandai sensacionālu uzvaru. Pirms tam visā mača laika Gonzaless bija guvis tikai trīs punktus, turklāt visus ar soda metieniem. Rezultatīvākais "Ehitustooriist" rindās ar 18 punktiem bija Veljo Varess, viņa kontā arī piecas atlēkušās bumbas. "Ventspils" rindās pa 12 punktiem guva lietuvietis Ķēstutis Šestoks un Džastins Lavs. "Ehitustooriist" tagad ir pievienojusies tādām komandām kā Lemānas "Sarthe Basket", "Žalgiris" un "RheinEnergie", kurām vienīgajām šajā sezonā ir izdevies apstādināt dzelteno viesuli no Latvijas. Abu komandu pirmajā spēlē 21. februārī Ventspilī Latvijas čempionu pārākums bija neapšaubāms - 103:70 un daļēji vakardienas neveiksmi var skaidrot ar psiholoģisko nogurumu un emociju trūkumu pēc otrdien izcīnītās spožās uzvaras pār "RheinEnergie" un iekļūšanas ULEB kausa ceturtdaļfinālā. Komandas sniegumu šajā spēlē noteikti ietekmēja arī divu pamatsastāva spēlētāju nepiedalīšanās - saspēles vadītājs Jānis Blūms pret "RheinEnergie" savainoja ceļgalu un vēl vismaz kādu mēnesi atlabs pēc meniska operācijas, savukārt komandas kapteinim Aigaram Vītolam bija dota iespēja līdz galam saārstēt potīti, ko viņš izmežģīja BBL spēlē pret "Valmieras pienu" Viņu vietā no "Ventspils Ausgskolas" lielās komandas rindās tika "iesaukti" komandas bijušais kapteinis Kristaps Purnis un Renārs Zeltiņš. Abiem tā bija pirmā spēlē šajā sezonā BK "Ventspils" sastāvā un Purnis 15 minūšu laikā realizēja vienu no trim tālmetieniem un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, savukārt Zeltiņš 12 minūtēs savāca trīs bumbas zem groziem un pieļāva trīs kļūdas. "Ventspils augstskolas: rindās Purnis šajā sezonā atguva sportisko formu pēc smaga ceļgala savainojuma pgājušajā sezonā. BK "Ventspils" jau svētdien aizvadīs nākamo maču, kad savā laukumā tiksies ar Klaipēdas "Neptunas".

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu