Iepriekšējā Dakaras rallijā finišu sasniedza trīs Latvijas komandas (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Latvijas automobiļu ekipāžas - Māris Saukāns/Didzis Zariņš, Igors Skoks/Agris Piķis un Jānis Āzis/Ainārs Princis - 2005. gada sākumā sasniedza prestižā Dakaras rallija finišu.

Sacensību - pēdējā - 16.posmā uzvarēja francūža Bruno Sabī ekipāža. Labākā no latviešu ekipāžām bija Saukāns/Zariņš, kas finišēja 41.vietā. Āzis/Princis finišu sasniedza ar 55.labāko laiku, bet Skoks/Piķis pēdējā posmā ieņēma 60.vietu.

Par 2005.gada uzvarētāju automobiļu klasē kļuva francūža Stefana Peterhansela ekipāža, otro vietu izcīnīja viņa tautietis Luks Alfāns, bet trešajā pozīcijā ierindojās vācietes Jutas Kleinšmites ekipāža.

Kopvērtējumā visaugstāk no latviešiem finišēja Skoks/Piķis, kas ieņēma 36.vietu. Āzis/Princis finišēja 38.pozīcijā, bet Saukāns/Zariņš - 45.vietā 75 ekipāžu konkurencē. Ralliju sāka arī Jānis Naglis/Aleksandrs Innus, taču jau otrajā posmā nācās izstāties. Viņu mašīnai bija jāmaina motors, ko rallija noteikumi darīt aizliedz.

Motociklu klasē uzvarēja francūzis Sirils Desprē, otro vietu ieņēma Marks Koma no Spānijas, bet trešo vietu izcīnīja Alfijs Kokss no DĀR. Kā zināms, Dakaras ralliju sāka arī Latvijas motobraucējs Jānis Vinters, taču piektajā posmā viņš piedzīvoja smagu kritienu un bija spiests izstāties no sacensībām.

Smago automašīnu konkurencē nepārspēta palika krieva Firdausa Kabirova/Aidara Beļajeva/Andreja Makejeva ekipāža, bet otrā vieta tika japāņiem Jošimasam Sugavaram/Katsumi Hamuram.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu