Peteransels Dakārā - jau astoņkārtējs, latvieši - laimīgi finišā (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs Latvijas automobiļu ekipāžas - Māris Saukāns/Didzis Zariņš, Igors Skoks/Agris Piķis un Jānis Āzis/Ainārs Princis - svētdien laimīgi sasniedza prestižā Dakāras rallija finišu. Par uzvarētāju jau otro gadu pēc kārtas kļuva Dakāras "profesors" francūzis Stefans Peteransels, bet motociklu klasē triumfēja viņa tautietis Sirils Desprē.

Sacensību - pēdējā - 16. posmā uzvarēja francūža Bruno Sabī ekipāža. Labākais no Latvijas OSCARiem bija Māra Saukāna (att.) pilotētais, kas mērķi sasniedza 41. vietā. Jānis Āzis un Ainārs Princis finišēja ar 55. pozīcijā, bet Igors Skoks un Agris Piķis pēdējā posmā bija 60. Par uzvarētāju automobiļu klasē jau otro gadu pēc kārtas kļuva francūža Stefana Peterhansela ekipāža, otro vietu izcīnīja viņa tautietis Luks Alfāns, bet trešajā pozīcijā ierindojās vācietes Jutas Klainšmites ekipāža. Peteranselam šis jau ir pavisam astotais (!!!) triumfs Dakārā - pirmās sešas uzvaras viņš izcīnīja vienatnē, cīnoties ar tuksneša smiltīm mototociklu klasē. Kopvērtējumā visaugstāk no latviešiem finišēja Skoks/Piķis (att.), kas ieņēma 36.vietu. Āzis/Princis finišēja 38.pozīcijā, bet Saukāns/Zariņš - 45.vietā 75 ekipāžu konkurencē. Ralliju uzsāka arī ekipāža Jānis Naglis/Aleksandrs Innus, taču jau otrajā posmā nācās izstāties. Viņu mašīnai bija jāmaina motors, ko rallija noteikumi darīt aizliedz. Motociklu klasē uzvarēja francūzis Sirils Desprē, otro vietu ieņēma Marks Komā no Spānijas, bet trešo izcīnīja Alfijs Kokss no Dienvidāfrikas republikas. Kā zināms, Dakaras ralliju uzsāka arī Latvijas motobraucējs Jānis Vinters (att.), taču piektajā posmā viņš piedzīvoja smagu kritienu un bija spiests izstāties no sacensībām. Smago automašīnu konkurencē nepārspēta palika krieva Firdausa Kabirova pilotētā ekipāža, bet otrā vieta tika japāņiem - Jošimasam Sugavaram/Katsumi Hamuram.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu