Ar Latvijas sportistu dalību sākas Dakaras rallijs (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vecā gada pēdējā dienā tradicionāli startē Pasaulē populārākais Dakāras rallijs, kurā piedalīsies arī deviņi Latvijas sportisti. 2005.gada sacīkstes šoreiz sāksies Katalonijā Barselonā, bet finišēs Senegālas galvaspilsētā Dakārā 16. janvārī.

Latviju motobraucēju konkurencē pārstāvēs Jānis Vinters, kā arī trīs mašīnu ekipāžas - Māris Saukāns/Didzis Zariņš, Jānis Āzis/Ainārs Princis, Igors Skoks/Agris Piķis, Jānis Naglis/Aleksandrs Innuss. Šogad 16 posmos sportisti veiks 5431 kilometrus. Trīs posmi notiks Spānijā un Senegālā, divi Marokā un Mali, bet seši - Mauritānijā. Finišs Dakarā būs 16.janvārī. Sportistiem sacensību 17 dienās būs tikai viena brīvdiena - 9.janvārī. Pagājušajā gadā vislielāko popularitāti ar savu neatlaidību un cīņassparu no Latvijas sportistiem ieguva Vinters (att.) , kurš gan traumas dēļ Dakaras ralliju nepabeidza. Vinteram labākais rezultāts bija piektā vieta ceturtajā posmā. Kopvērtējumā visaugstāk no Latvijas sportistiem pagājušajā gadā tika ekipāža Andris Dambis/Ainārs Princis, kas automašīnu konkurencē palika 29.vietā. Jānis Āzis/Valdis Purvinskis ieņēma 34.vietu, Jānis Naglis/Krišjānis Caune - 41.vietu, Andris Lukstiņš/Ivars Krauklis - 44.vietu, bet Māris Saukāns/Didzis Zariņš no sacensībām tehnisku problēmu dēļ izstājās jau pirmajā posmā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu