Dakaras rallijs arī nākamgad! (2)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"RE Autokluba" komanda gatavojas startēt 2005.gada Dakaras rallijreidā gan automašīnu, gan motociklistu konkurencē. To piektdien preses konferencē apliecināja autoekipāžas pilots Jānis Naglis un motociklists Jānis Vinters.

"Šogad plānoju piedalīties apmēram 40 sacensībās," sacīja Jānis Vinters, kas šogad tikai kājas lūzuma dēļ nesasniedza Dakaras rallija finišu. "Protams, tās ir plānotās sacensības, jo dažādu iemeslu dēļ var nākties kādas arī izlaist. Jau pirmdien došos uz Spāniju, kur piedalīšos enduro sacensībās. Pēc tam arī līdzīgi mači Portugālē." Vinters uzsvēra, ka ieplānots līdz nākamā gada Dakaras rallijreidam ne tikai uzlabot motociklu, bet arī pašam lielu uzmanību veltīt fiziskajai sagatavotībai. "Pašlaik par 80 procentiem varu apgalvot, ka braukšu Dakarā," uzsvēra Vinters. Pēc starta šā gada Dakaras rallijreidā Latvijas motosportistam būtu iespēja iekļauties kādas rūpnīcas komandā, taču tad, piemēram, KTM komandai nāktos lauzt tradīciju un savā sastāvā uzņemt citas valsts pārstāvi. "Ja izdosies iespējami labi sagatavoties Dakarai, tad nākamgad jādodas trasē pēc maksimāli labākā rezultāta," sacīja Vinters, kas šogad rallijreidā startēs vienīgi Marokā, kur notiks pasaules čempionāta posma sacensības. "Esam sākuši mašīnas uzlabošanu," informēja "RE Autokluba" pilots Jānis Naglis. "Tieši tādēļ līdz pat vasarai nestartēsim, uzsākot startus ar rallijreidiem Marokā un Tunisijā. Plānots startēt arī Apvienotajos Arābu emirātos." Komanda iecerējusi piesaistīt arī citu valstu sportistus, lai mazinātu izmaksas par tehnisko mašīnu. "Starptautiskajā arēnā mūsu tehniskā mašīna un mehāniķi ir ieguvuši atzinību," tādēļ ir interese par iekļaušanos komandā," sacīja Naglis. "Esam iecerējuši, ka mūsu komandai paralēli būs divas mašīnas," atklāja "RE Autokluba" galvenais mehāniķis Roberts Elbakjans. "Ar vienu tiks braukts Latvijā, bet ar otru - ārzemēs. Pašlaik top "Mitsubishi Pajero EVO III", kuras izmaksas varētu sasniegt 150 000 eiro. Taču tā tiešām būs konkurētspējīga mašīna."

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu